FIFA komt met plan om social media van spelers te monitoren tijdens WK

Reacties

Het komende WK zal ongetwijfeld het beste (en helaas het slechtste) naar boven halen in de fans, de FIFA wil samen met de spelersvakbond FIFPRO de online haat tegen spelers tegengaan. De spelers die deelnemen aan het WK kunnen hun social media laten monitoren.

FIFA komt met plan om social media van spelers te monitoren tijdens WK
© Pro Shots

Tijdens en na de vorige eindtoernooien werd weer duidelijk hoeveel haat er verspreid kan worden via social media. Dat ondervonden onder anderen Marcus Rashford, Jadon Sancho en Bukayo Saka. De internationals van Engeland kregen heel veel over zich heen na hun penaltymissers in de EK-finale van vorig jaar.

De FIFA hoopt zoveel mogelijk spelers af te schermen van haat op social media. Spelers kunnen zich intekenen voor een nieuwe dienst, die de accounts van de spelers in de gaten houdt. Alle beledigende, discriminerende en bedreigende boodschappen worden dan gefilterd. De dienst zal de personen achter de teksten ook aangeven bij de social media-bedrijven.

'Dit type van misbruik heeft een diepe impact op de spelers, op families, prestaties, het algemene welzijn en de mentale gezondheid van spelers', legde FIFPRO-voorzitter David Aganzo bij het uitrollen van de plannen uit.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.