'Sprakeloze' Saka bij terugkeer verrast met wand vol steunbetuigingen

Reacties

Bukayo Saka kon woensdag rekenen op een warm onthaal bij zijn rentree op het trainingsveld van Arsenal. De negentienjarige Engelsman werd overdonderd door een wand vol steunbetuigingen.

'Sprakeloze' Saka bij terugkeer verrast met wand vol steunbetuigingen

Vanuit verschillende perspectieven beleefde Saka een bijzondere voetbalzomer. De aanvaller mocht mee naar het EK en kreeg speelminuten in de finale tegen Italië, maar miste net als Marcus Rashford en Jadon Sancho in de beslissende penaltyserie. Dat kwam het drietal op social media op talloze racistische verwensingen te staan.

Eenmaal terug bij zijn club Arsenal stuitte Saka op een enorme wand met duizenden brieven, kaarten en geschenken die de club had ontvangen. De geëmotioneerde aanvaller was sprakeloos door alle steunbetuigingen. 'Oh mijn god', stamelde de EK-ganger. 'Hoe kan ik iedereen hiervoor bedanken? Gewoon alles oppakken en mee naar huis nemen?'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Voor zijn vakantie liet Saka al van zich horen met een krachtig statement. Daarin richtte de jongeling zich op de social media-kanalen Facebook, Instagram en Twitter. 'Jullie krachtige platforms doen niet genoeg doen om deze berichten te stoppen', constateerde hij. 'Er is geen plaats voor racisme of haat van welke aard dan ook in het voetbal of in welk deel van de samenleving dan ook. Liefde zal altijd overwinnen.'

Arsenal opent de Premier League vrijdag 13 augustus met een uitwedstrijd tegen promovendus en stadgenoot Brentford.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.