Fraaie woorden Özil voor Saka: 'Ik weet hoe het voelt'

Reacties

Mesut Özil heeft zijn steun uitgesproken voor Bukayo Saka. Hij weet niet alleen hoe het is om een penalty te missen, maar ook hoe het is om racistisch bejegend te worden.

Fraaie woorden Özil voor Saka: 'Ik weet hoe het voelt'
© Pro Shots

'Ik leefde erg mee met Bukayo', zegt Özil in een interview met Sky Sports, over de gemiste strafschop van de Engelsman in de EK-finale tegen Italië. 'Ik weet uit eigen ervaring hoe het is om een penalty te missen. Als laatste gaan, in de finale, en de verantwoordelijkheid van een heel land op je nemen, respect. Weinig spelers zouden dat durven.' De Duitse middenvelder nam zelf elf strafschoppen in zijn carrière en miste er vier, waaronder twee in de Champions League.

De missers van Saka, Marcus Rashford en Jadon Sancho maakten online racistische uitingen los aan hun adressen. Özil stopte op 29-jarige leeftijd als international, waarbij hij racisme als een van de redenen noemde. 'Ik ben Duits als we winnen, maar een immigrant als we verliezen', tweette Özil toen, een strekking waarin Saka zich zal herkennen.

Özil wil net als Saka zelf niet teveel aandacht besteden aan de uitwassen. 'Er zullen altijd mensen zijn die racistische uitingen doen en mensen van verschillende achtergronden en huidskleur opzoeken als ze verliezen. Helaas zal er altijd een deel van de samenleving zijn dat spelers racistisch bejegent. We zouden meer focus moeten leggen op de positieve boodschappen die spelers kracht geven.'

Volgens de 32-jarige middenvelder van Fenerbahçe heeft Saka een grote toekomst voor zich en kan de aanvaller een belangrijke rol blijven spelen bij de Engelse ploeg. De twee speelden twee seizoenen samen bij Arsenal; zeventien keer stonden ze met elkaar op het veld.

Bekijk hier al onze video's
Meer B. Saka
Meer over B. Saka
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.