Elf arrestaties vanwege racistische berichten richting Saka, Rashford en Sancho

Reacties

De politie in Engeland heeft elf mensen gearresteerd naar aanleiding van racistische uitlatingen op social media-accounts van spelers van het Engelse nationale team. Dat meldt de BBC.

Elf arrestaties vanwege racistische berichten richting Saka, Rashford en Sancho
© Pro Shots

De 'UK Football Policing Unit', die dit soort zaken onderzoekt en controleert, heeft 600 gevallen van racistische uitlatingen ontvangen richting getinte spelers. In totaal zijn 207 gevallen als strafbaar feit aangemerkt: 123 kwamen van buiten het Verenigd Koninkrijk, 34 daarbinnen. De locatie van de overige accounts wordt nog onderzocht.

De golf nare berichten op de socials kwam op gang nadat Marcus Rashford, Jadon Sancho en Bukayo Saka hun penalty's in de finale van het EK tegen Italië hadden gemist.

De racistische berichten kunnen in Engeland leiden tot een gevangenisstraf. In het geval dat het onder malacious communications valt, kun je maximaal twee jaar de cel in gaan. Als de berichten 'alleen' grof beledigend of dreigend zijn, kan het leiden tot een straf van een half jaar.

De politie laat weten dat mensen die achter hun social media-profiel schuilen 'een keer extra moeten nadenken' voordat ze racistische berichten de wereld in slingeren.

Bukayo Saka werd woensdag door Arsenal warm onthaald. Hij werd overdonderd door een wand vol steunbetuigingen en was sprakeloos. Ook Marcus Rashford kreeg steun van zijn landgenoten. Een wand met zijn beeltenis werd overladen met steunbetuigingen (zie foto).

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Engeland
Meer over Engeland
Meer M. Rashford
Meer over M. Rashford
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.