Dortmund-baas roept scheidsrechter tot de orde na uithaal richting Bellingham

Reacties

Borussia Dortmund is niet van plan in gesprek te gaan met Felix Zwayer. De scheidsrechter sprak dinsdagavond schande van de uitspraken van Jude Bellingham, die een oud matchfixingschandaal oprakelde na de topper tegen Bayern München (2-3).

Dortmund-baas roept scheidsrechter tot de orde na uithaal richting Bellingham
© Pro Shots
Borussia Dortmund
Borussia Dortmund
2 - 3
Bayern München
Bayern München

Zwayer kende daarin een penalty toe aan Robert Lewandowski na een vermeende overtreding op Mats Hummels, wat na afloop tot woedende reacties leidde bij Dortmund. Bellingham was het nog het felst van allemaal. 'Wat verwacht je dan?', reageerde de Engelse middenvelder na afloop ziedend bij Viaplay. 'Je geeft een scheidsrechter die in het verleden een wedstrijd heeft gemanipuleerd het grootste duel van Duitsland.'

Het was een verwijzing naar het omkoopschandaal rondom de voormalige Duitse scheidsrechter Robert Hoyzer uit 2005. Ook de naam van Zwayer dook destijds op in het onderzoek. De arbiter is niet van gediend van de uitlatingen van Bellingham. 'Met die uitspraak wekt hij ten onrechte de indruk dat ik het spel niet naar eer en geweten heb geleid', zei Zwayer tegenover Bild. 'Dat is op de man gespeeld, denigrerend en respectloos.'

Bellingham werd door de Duitse bond bestraft met een boete. Zwayer is verder niet van plan juridische stappen te ondernemen. 'Het gaat mij er niet om dat hij gestraft wordt, maar dat hij inziet dat hij te ver is gegaan. Ik zou het aanvaarden als hij zijn excuses aanbiedt.' De veertigjarige arbiter zou daarom graag persoonlijk het gesprek aangaan met het achttienjarige talent en diende dat verzoek ook in bij de club, maar die werkt niet mee.

Directeur Hans-Joachim Watzke vindt namelijk dat Zwayer dit verzoek niet in de publiciteit had moeten brengen, zei hij bij Amazon Prime. 'Als de heer Zwayer mij en Michael Zorc een brieft stuurt om het gesprek aan te gaan, is hij welkom om het te bespreken. Maar als ik een uur later hetzelfde lees in de media, zeg ik: "Ik ga geen vertrouwelijk gesprek aan met iemand die een uur later al in de boulevardpers staat". Zo werkt het niet'.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Borussia Dortmund
Meer over Borussia Dortmund
Meer J. Bellingham
Meer over J. Bellingham
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.