Dortmund-baas benadrukt tijdnood Bosz

Reacties

Peter Bosz mag in ieder geval nog een week aanblijven als coach van Borussia Dortmund. Zo veel is duidelijk geworden tijdens de algemene ledenvergadering van de Duitse topclub daags na de krankzinnige derby tegen Schalke 04 (4-4), waarin Dortmund een 4-0 voorsprong uit handen gaf.

Dortmund-baas benadrukt tijdnood Bosz

De selectie van Dortmund sloot halverwege de vergadering aan. Met Bosz vooraan in de rij kregen de spelers en coach een fluitconcert te horen van een deel de ruim duizend aangeschoven leden op het moment dat ze stoelen opzochten.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De Nederlandse coach sprak zelf niet tijdens de vergadering, maar voorzitter Hans-Joachim Watzke wel. Hij liet weten dat BVB snel weer de weg omhoog moet inslaan. 'We moeten constateren dat we nu drie punten minder hebben dan vorig seizoen en zolang we niet op een Champions League-plaats staan, is niks goed. Nu moeten we onze les geleerd hebben. De twee punten, beide behaald tegen APOEL Nicosia, zijn ondraagelijk.'

Watzke sloot zijn betoog over Bosz af met dreigende woorden. 'Ik heb de verwachting dat Bosz en het team deze week alles op alles zullen zetten om de boel weer op de rit te krijgen en dat moet snel gebeuren. Constructief, kalm en rustig. Het kwalificeren voor de Champions League is het allerbelangrijkst.'

De Duitse kranten waren het er zondagochtend al over eens dat de positie van Bosz onhoudbaar is geworden.

'Pijnlijker is gewoon niet mogelijk voor naïef Dortmund en Bosz'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.