Weidenfeller hekelt gedrag gebeten hond Aubameyang

Pierre-Emerick Aubameyang werd zaterdag van gevierde doelpuntenmaker door eigen toedoen de boeman bij Borussia Dortmund. Keeper Roman Weidenfeller richtte na het waanzinnige gelijkspel tegen Schalke 04 (4-4) zijn pijlen op de Gabonees.

Aubameyang opende zaterdag de score in de immer beladen derby, waarmee hij Anthony Yeboah evenaarde als meest productieve Afrikaan in de Bundesliga. Maar na afloop was er weinig meer over van de vreugde over zijn 96ste goal in Duitse dienst.

Door zijn overtreding op Amine Harit in de 72ste minuut - diep op eigen helft - verloor Aubameyang het opgebouwde krediet. Het leverde hem immers zijn tweede gele kaart op, hetgeen voor Schalke 04 een extra steun in de rug was in de al ingezette inhaalrace.

'Pijnlijker is gewoon niet mogelijk voor naïef Dortmund en Peter Bosz'

Weidenfeller had geen goed woord over voor zijn teamgenoot. 'Het was gewoon zwakzinnig om daar een tweede gele kaart te pakken', zei de doelman, die met zijn 24ste Kohlenpott-derby een BVB-record pakte. Met vier tegentreffers na een 4-0 voorsprong had hij weinig plezier beleefd aan zijn recordderby.

Trainer Peter Bosz, die eerder in aanvaring kwam met Aubameyang, zag de goede intenties van de spits. 'Maar dit mag niet gebeuren. Dat was te agressief. Hij wilde de ploeg helpen door mee te verdedigen. Het past in onze situatie', verwees de coach naar de moeilijke periode, waarin het schijnbaar allemaal tegenzit voor BVB.