Door Zlatan verdreven Piatek moet 'topclub-ambitie' Hertha waarmaken

Reacties

Hertha BSC heeft flink in de buidel getast voor Krystof Piatek. De Poolse spits komt voor 27 miljoen euro over van AC Milan, waar hij door de komst van Zlatan Ibrahimovic een plekje in de pikorde was gedaald.

Door Zlatan verdreven Piatek moet 'topclub-ambitie' Hertha waarmaken
© Pro Shots

De aanvaller werd in de zomer van 2018 door Genoa uit zijn vaderland weggeplukt en bleek in Italië een schot in de roos. Hij groeide met 19 goals in 21 officiële duels in een half jaar uit tot een sensatie en verleidde AC Milan daarmee. De Rossoneri legden in de winter van 2019 37 miljoen euro op tafel voor de inmiddels tienvoudig Pools international.

In zijn eerste half jaar in San Siro deed de 24-jarige spits het nog wel aardig, maar dit seizoen kan hij met slechts vijf treffers in twintig officiële duels niet bepaald uitmuntende cijfers overleggen. De komst van Zlatan Ibrahimovic als redder in nood vertroebelde zijn perspectieven nog verder. Piatek werd ook wekenlang genoemd als kandidaat-versterking voor Tottenham Hotspur, maar vervolgt zijn carrière nu dus in Berlijn.

Hertha hoopt nu de Piatek van Genoa weer te zien. De Bundesligist heeft dat ook nodig om de ambities waar te maken. Met de steenrijke investeerder Lars Windhorst hoopt Hertha op den duur uit te groeien tot topclub in Duitsland.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Spelersprofiel

K. Piątek


Geboortedatum:
1 juli 1995
Leeftijd:
28
Geboorteplaats:
Dzierżoniów
Nationaliteit
Polen
Lengte:
1,83 m
Gewicht:
77 kg
Huidige club:
İstanbul Başakşehir
Nationaal team:
Polen
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Hertha BSC
Meer over Hertha BSC
Meer AC Milan
Meer over AC Milan
Meer K. Piątek
Meer over K. Piątek
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.