Hertha BSC toont ambities met recordtransfer en pijnigt Lyon

Reacties

Hertha BSC heeft maandagavond een grote slag geslagen op de transfermarkt. De ambitieuze Duitse club heeft zich namelijk voor volgend seizoen versterkt met Lucas Tousart, die voor een recordbedrag overkomt van Olympique Lyon.

Hertha BSC toont ambities met recordtransfer en pijnigt Lyon
© Pro Shots

De 22-jarige Tousart kost Hertha BSC liefst 24 miljoen euro, waarmee hij de duurste aankoop uit de clubhistorie is. De controlerende middenvelder was een steunpilaar bij Olympique Lyon en die club weigerde hem dan ook lange tijd te laten gaan, maar uiteindelijk werd er toch een akkoord bereikt nadat Tousart zelf duidelijk maakte dolgraag naar de Bundesliga te willen vertrekken.

Een ander belangrijk aspect in het slagen van de transfer was het moment waarop Tousart daadwerkelijk naar Duitsland vertrekt. Hertha wilde hem in eerste instantie per direct overnemen, maar dat was voor Lyon onbespreekbaar omdat de club door zware blessures ook Memphis Depay en Jeff Reine-Adélaïde al kwijtraakte. Daarom hebben de clubs besloten dat Tousart het seizoen nog afmaakt in Lyon.

Hertha BSC wil de komende jaren uitgroeien tot een topclub in Duitsland en heeft met de steenrijke investeerder Lars Windhorst een belangrijke kracht achter de schermen. De Berlijnse club versterkte zich deze transferperiode al met Santiago Ascacibar (VfB Stuttgart) en dacht ook Granit Xhaka binnen te hebben, maar laatstgenoemde besloot na de komst van trainer Mikel Arteta toch bij Arsenal te blijven. Bij Hertha staan ook de Nederlanders Karim Rekik, Javairô Dilrosun en Daishawn Redan onder contract.

Duurste aankopen Hertha BSC:

Speler Bedrag in miljoenen euro's Oude club
Lucas Tousart 24 Olympique Lyon
Dodi Lukebakio 20 Watford
Santiago Ascacibar 11 VfB Stuttgart
Valentino Lazaro 10,5 Red Bull Salzburg
Davie Selke 8 RB Leipzig
Bekijk hier al onze video's
Meer Hertha BSC
Meer over Hertha BSC
Meer Olympique Lyon
Meer over Olympique Lyon
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.