Overzicht: EK-ziekenboeg stroomt vol met sterspelers

Reacties

Virgil van Dijk is tot nu toe samen met Zlatan Ibrahimovic de grootste naam die vanwege blessureleed een streep heeft moeten zetten door het EK. Wie ontbreken er nog meer op de Europese eindronde als gevolg van fysieke tegenslag? VI brengt in de aanloop naar het toernooi dat op 11 juni begint de pechvogels in kaart.

Overzicht: EK-ziekenboeg stroomt vol met sterspelers
© Pro Shots

Virgil van Dijk
De Liverpool-verdediger liep in oktober een zware knieblessure op bij een doldrieste charge van Everton-doelman Jordan Pickford. Van meet af aan was duidelijk dat een EK-deelname een lastig verhaal zou worden. Op 12 mei maakte Van Dijk een einde aan de laatste hoop.

Zlatan Ibrahimovic
Voor de 39-jarige Zweed ging het op 9 mei mis in de topper tegen Juventus. Ibrahimovic liep een knieblessure op in de met 0-3 gewonnen wedstrijd in Turijn en ging naar de Verenigde Staten voor medisch onderzoek. Het onderzoek wees uit dat de spits zes weken nodig heeft voor zijn herstel. Valse hoop is er niet meer, de Zweedse bondscoach Janne Andersson heeft al bevestigd dat de sterspeler het EK mist. Ibrahimovic was dit jaar na een afwezigheid van bijna vijf jaar juist teruggekeerd bij de nationale ploeg om het EK mee te kunnen maken.

Krzysztof Piatek
De Poolse secondant van Robert Lewandowski viel woensdagavond geblesseerd uit in het Bundesliga-duel van zijn werkgever Hertha BSC op bezoek bij Schalke 04 (1-2 winst). Na een uurtje ging Piatek met een van pijn vertrokken gezicht naar de kant. De Poolse voetbalbond heeft nu bekendgemaakt dat hij een breuk in zijn enkel heeft opgelopen en dat deelname aan het EK nu dus uitgesloten is. 'Hij moet een operatie ondergaan en is er drie of vier maanden uit', zo laat bondsarts Jacek Jaroszewski weten. Polen zit in de poule met Slowakije, Spanje en Zweden.

Ansu Fati
De achttienjarige aanvaller van Barcelona had een troefkaart van de Spaanse nationale ploeg moeten worden, maar door aanhoudende problemen met zijn knie komt het EK te vroeg. Fati ging begin mei voor de derde keer onder het mes en richt zich op volgend seizoen.

Nicolò Zaniolo
Het grote talent van AS Roma scheurde begin dit seizoen tijdens het Nations League-duel van Italië met Nederland voor de tweede keer in minder dan een jaar zijn kruisband af. De 21-jarige aanvaller maakte al snel duidelijk dat hij toe wil werken naar de komende jaargang.

Pedro Neto
Voor Neto gooit eveneens een zware knieblessure roet in het eten. De 21-jarige Portugees viel in april uit tijdens de Premier League-wedstrijd van zijn club Wolverhampton Wanderers tegen Fulham. De Europees kampioen heeft aanvallers genoeg, maar drievoudig international Neto zal bondscoach Fernando Santos niet van dienst kunnen zijn.

Renato Steffen
Een grote pechvogel is Renato Steffen. De middenvelder van VfL Wolfsburg moest in 2016 al het EK missen door een kwetsuur en is er ook deze keer niet bij. Een zware enkelblessure staat een deelname met Zwitserland in de weg.

Marc-André ter Stegen
'Voor het eerst in vele jaren zal ik thuis als fan mijn land steunen', schrijft Marc-André ter Stegen op zijn Instagram-pagina. De doelman van Barcelona zal zich laten opereren aan zijn knie en kan daardoor niet met Duitsland naar het EK. Ter Stegen is bij de nationale ploeg tweede keus achter Manuel Neuer.

Marco Reus
Een dag voor de bekendmaking van de EK-selectie van Duitsland komt Marco Reus met zijn afzegging. De aanvallende middenvelder van Borussia Dortmund hakt na ovcerleg met de bondscoach de knoop door.  'Ik ben er altijd trots om voor mijn land uit te komen, maar na een voor mij persoonlijk zeer intensief seizoen ben ik tot de conclusie gekomen mijn lichaam rust te geven om het nieuwe seizoen optimaal te kunnen beginnen.'

Vraagtekens

Verder zijn er nog tal van spelers voor wie het EK een race tegen de klok wordt. Voorbeelden te over, zoals Marco Verratti, Jordan Henderson, Joe Gomez, Ferland Mendy en Leon Goretzka. Bij een speler als Harry Maguire is het een vraagteken of hij een twijfelgeval is. Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjaer verwacht dat de verdediger zelfs op tijd fit is voor de Europa League-finale.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer N. Zaniolo
Meer over N. Zaniolo
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.