Werkgever bevestigt strafrechtelijk onderzoek naar gokkende Zaniolo

Reacties

Nicolò Zaniolo werkt mee aan het onderzoek van de Italiaanse voetbalbond naar zijn illegale gokactiviteiten. Dit meldt werkgever Aston Villa, dat de Italiaan huurt van Galatasaray.

Werkgever bevestigt strafrechtelijk onderzoek naar gokkende Zaniolo
© Pro Shots

Tussen de onderzoeken en verhoren door, traint Zaniolo gewoon mee met de spelersgroep in Londen. Hij is dan ook inzetbaar in de wedstrijd tegen West Ham United, meldt Aston Villa in een kort statement.

Zaniolo verbleef de afgelopen interlandperiode samen met Sandro Tonali (Newcastle United) bij de Italiaanse nationale ploeg toen ze naar huis werden gestuurd. De twee internationals werden genoemd in een gokschandaal, inmiddels is ook bevestigd dat Tonali meewerkt aan het onderzoek van de bond.

Ook een derde voetballer, Nicolò Fagioli is in beeld bij de Italiaanse autoriteiten. Hij heeft inmiddels een deal gesloten en is voor ruim een half jaar geschorst. Persbureau ANSA weet dat de autoriteiten vermoeden dat Zaniolo onderdeel was van een goksyndicaat en actief betrokken was bij het inzetten én het verspreiden van informatie. Via zijn advocaat heeft Zaniolo laten weten dat hij inderdaad online gokt, maar dat dit vooral om poker gaat.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.