Van Dijk kan pas na zijn dertigste debuteren op een eindronde

Reacties

Virgil van Dijk staat te boek als een van 's werelds beste verdedigers, maar de nummer twee van de meest recente Gouden Bal-verkiezing zal pas op z'n vroegst op 31-jarige leeftijd een eindtoernooi meemaken als speler.

Van Dijk kan pas na zijn dertigste debuteren op een eindronde
© Pro Shots

'Het zou mijn eerste eindtoernooi worden, als aanvoerder ook nog eens. Het gaat goed, maar helaas komt het EK te snel', zo vertelt 38-voudig Oranje-international Van Dijk in een item van OnsOranje waarin de verdediger bekendmaakt het EK te missen vanwege zijn zware knieblessure.

'Ook al is er een kans dat ik misschien de laatste wedstrijden van het toernooi zou kunnen spelen, ik heb besloten dat risico niet te nemen. Dit is het juiste besluit.'

Van Dijk debuteerde pas in 2015 in Oranje, in het uitduel met Kazachstan in de EK-kwalificatie. Toen was al duidelijk dat EURO 2016 zeer waarschijnlijk gemist zou worden door Nederland, een scenario dat uitkwam. Zoals bekend liep ook de WK 2018-voorronde uit op een sof.

Qatar 2022
Onder leiding van Ronald Koeman kreeg Oranje weer kleur op de wangen, met als tastbaar resultaat een EK-ticket en de deelname aan de Nations League Final Four in 2019. Door de coronacrisis zal EURO 2020 in 2021 worden gespeeld en vanwege het blessureleed zal Van Dijk pas op z'n vroegst eind 2022 in Qatar zijn eindrondedebuut vieren. Mits Oranje zich plaatst.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Nederland
Meer over Nederland
Meer V. van Dijk
Meer over V. van Dijk
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.