Mogelijke Kane-vervanger Piatek laat zich gelden bij bekersucces Milan

Reacties

Krzysztof Piatek heeft in zijn mogelijk laatste wedstrijd voor AC Milan zijn marktwaarde nog iets opgevijzeld. De spits was in het bekerduel met SPAL goed voor een goal en een assist.

Mogelijke Kane-vervanger Piatek laat zich gelden bij bekersucces Milan
© Pro Shots
AC Milan
AC Milan
3 - 0
SPAL
SPAL

Piatek maakte in januari 2019 na een spectaculair eerste halfjaar bij Genoa de overstap naar Milan, dat 35 miljoen euro voor de scherpschutter op tafel legde. De Pool begon spectaculair bij de gevallen topclub, met vijf doelpunten uit zijn eerste vijf competitiewedstrijden, maar kon dat waanzinnige gemiddelde niet vasthouden. Bovendien viel het voetballend gezien behoorlijk tegen wat Piatek liet zien.

De technische leiding kwam tot de conclusie dat er een nieuwe spits moest komen en haalde de 38-jarige Zlatan Ibrahimovic terug naar het San Siro. Milan is volgens Italiaanse media nu bereid om mee te werken met een vertrek van Piatek en de club weet dat Tottenham Hotspur hem op het oog heeft als mogelijke vervanger van de geblesseerde Harry Kane. Ook Sevilla schijnt serieuze interesse te hebben.

In afwachting van meer nieuws over zijn toekomst had Piatek woensdag een basisplaats in de bekerwedstrijd tegen SPAL en hij liet zichzelf daarin gelden. Met een goal en een assists had Piatek een groot aandeel in de uiteindelijke 3-0 overwinning. Het slotakkoord kwam in de tweede helft op naam van Theo Hernández. Ibrahimovic kwam bij het Milan-debuut van Simon Kjaer, met wie de Zweed het in het verleden eens flink aan de stok kreeg, niet in actie.

Door de bekerzege op SPAL plaatst Milan zich voor de kwartfinale van het Coppa Italia-toernooi. Daarin zal Torino de tegenstander zijn.

Bekijk hier al onze video's
Meer AC Milan
Meer over AC Milan
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.