Door blessures geteisterd PSV mist ook Til tegen Ajax

Reacties

PSV-trainer Peter Bosz kan vanavond tegen Ajax ook geen beroep doen op Guus Til. De middenvelder is net als Joey Veerman en Malik Tillman geblesseerd. Ismael Saibari en Mauro Júnior starten in de basis bij de Eindhovenaren.

Door blessures geteisterd PSV mist ook Til tegen Ajax
© Pro Shots
Ajax
Ajax
1 - 1
PSV
PSV

De afwezigheid van Til is een nieuwe streep door de rekening voor PSV en Bosz. De verwachting is dat de vijfvoudig international enkele weken uit de roulatie zal zijn. Ricardo Pepi blijkt eveneens niet fit genoeg om in actie te kunnen komen tegen Ajax. Het vermoeden bestaat dat zowel Veerman, Pepi als Tillman volgende week voor het uitduel met FC Volendam weer inzetbaar is.

Mauro Júnior en Saibari vormen samen met Jerdy Schouten het middenveld bij PSV in de Johan Cruijff Arena. Saibari ontbrak in de afgelopen wedstrijden door zijn deelname met Marokko aan de Afrika Cup in Ivoorkust. Na de uitschakeling van de Marokkanen vloog de middenvelder terug naar Eindhoven en liet zich woensdag zien op de Herdgang.

In de thuiswedstrijd van PSV tegen Ajax, op 29 oktober, was Saibari nog van grote waarde als invaller: de Marokkaans international maakte de 3-2 bij de 5-2 overwinning voor PSV. Vooral in het slot van de eerste seizoenshelft onderscheidde Saibari zich bij de formatie van Bosz. Hij was onder andere trefzeker in de topduels met Feyenoord en AZ.

Ook Noa Lang is er niet bij tegen zijn voormalig werkgever Ajax. De vleugelaanvaller begon vorige week tegen Almere City voor het eerst sinds lange tijd in de basis bij PSV, maar viel in dat duel geblesseerd uit en is voorlopig weer uit de roulatie met een hamstringblessure.

Opstelling van PSV: Benítez, Teze, Ramalho, Boscagli, Dest; Mauro Júnior, Schouten, Saibari; Bakayoko, De Jong, Lozano.

Eredivisie

Stand Eredivisie 2023/2024

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
PSV
32
28
3
1
107-19
+88
87
2
Feyenoord
32
24
6
2
85-24
+61
78
3
FC Twente
32
19
6
7
60-33
+27
63
4
AZ
32
18
7
7
64-36
+28
61
* Actueel tot en met 7 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.