Donnarumma verbijt de pijn voor het ultieme: 'Dit is onbetaalbaar'

Reacties

Gianluigi Donnarrumma kon zijn geluk na het Nations League-duel van Italië met Hongarije (2-1) niet op. De 23-jarige doelman van Paris Saint-Germain droeg de aanvoerdersband. Daarvoor was hij bereid de pijn te verbijten.

Donnarumma verbijt de pijn voor het ultieme: 'Dit is onbetaalbaar'
© Pro Shots
Italië
Italië
2 - 1
Hongarije
Hongarije

Donnarrumma liep in de slotfase van de eerste wedstrijd tegen Duitsland (1-1) een vervelende blessure op. Een van zijn vingers schoot uit de kom na een duel met Antonio Rüdiger. Het was daarom zeer de vraag of de nummer één van Italië zou kunnen spelen tegen Hongarije, maar met tape om zijn vingers en een speciale handschoen lukte dat.

Bondscoach Roberto Mancini grapte al dat Donnarumma met negen vingers ook prima kon spelen. Zelf beaamde de goalie dat. 'Voor dit shirt zou ik zelfs spelen als ik een vinger miste. Ik moet de medische staf bedanken, want een paar dagen terug leek het nog onmogelijk om te spelen. Maar dankzij hun hulp en mijn wil om er bij te zijn, is het gelukt.'

De beloning mocht er zijn. Donnarumma droeg bij afwezigheid van de als international gestopte Giorgio Chiellini en Leonardo Bonucci, die op de bank bleef, de aanvoerdersband. 'Het is ongelooflijk, om het shirt met nummer 1 te dragen en de aanvoerdersband te dragen is het ultieme', jubelde hij dinsdagavond tegenover RAI Sport.

Donnarumma zag tegen Hongarije ook de eerste contouren van een nieuw Italië, dat aan een wederopbouw is begonnen na het mislopen van het WK. 'We willen allemaal hard werken. We wisten dat er iets moest veranderen en de nieuwe jongens staan allemaal tot de beschikking van de coach. Want het is onbetaalbaar om in dit shirt te spelen.'

UEFA Nations League

Stand League A Groep 3 UEFA Nations League 2022/2023

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Italië
6
3
2
1
8-7
+1
11
2
Hongarije
6
3
1
2
8-5
+3
10
3
Duitsland
6
1
4
1
11-9
+2
7
4
Engeland
6
0
3
3
4-10
-6
3
* Actueel tot en met 2 apr. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.