Doelpuntloze hoofdrol voor Ronaldo in Italiaanse topper

Juventus heeft een aanval van achtervolger Napoli met succes van zich afgeslagen. Dat was voor een groot deel te danken aan Cristiano Ronaldo, die zelf niet scoorde, maar wel bij alle goals van zijn ploeg direct betrokken was.

Juventus
Juventus
3 - 1
Napoli
Napoli

Vorig seizoen won Napoli de uitwedstrijd bij Juventus, dankzij een laat doelpunt van Kalidou Koulibaly. Die overwinning leidde echter niet tot het winnen van de Scudetto. Onder leiding van Carlo Ancelotti probeert Napoli het dit jaar opnieuw, maar zaterdagavond bleek het nog foutloze Juventus toch een maatje te groot te zijn. Alleen in de beginfase was Napoli de betere ploeg in het Allianz Stadium.

De bezoekers begonnen sterk en werden daarvoor beloond. Piotr Zielinski raakte al in de zesde minuut de paal en vier minuten later opende Dries Mertens de score. Deze goal werd ingeleid door een fout van Leonardo Bonucci, die de bal met een mislukte breedtepass inleverde bij Alan. De middenvelder gebruikte zijn fysiek om in balbezit te blijven en bediende José Callejón, wiens tikje opzij werd binnengelopen door Mertens. Dit was zijn tweede goal van dit seizoen.

In de zoektocht naar de gelijkmaker nam Juventus de regie over en Ronaldo had een groot aandeel in de 1-1. De aanvaller dolde aan de linkerkant Elseid Hysaj en leverde vervolgens een puntgave voorzet af op Mario Mandzukic, die van dichtbij raak kopte. Met een vrije trap zorgde Ronaldo even later weer voor gevaar. Zijn schot werd net voor de doellijn gekeerd door Napoli-doelman David Ospina en Miralem Pjanic kreeg hierna de rebound niet binnen.

Juventus was de baas op het veld en kwam kort na rust op een verdiende voorsprong. Weer was er een belangrijke rol voor Ronaldo: ditmaal schoot de aanvaller op de paal, waarna Mandzukic voor een leeg doel uit de rebound zijn tweede goal van de avond maakte. Napoli moest nu in de achtervolging en kwam met een man minder te staan, toen Mario Rui een klein kwartier na rust zijn tweede gele kaart kreeg voor een overtreding op Paulo Dybala.

Ancelotti greep direct in en bracht met Kévin Malcuit en Arek Milik twee verse krachten binnen de lijnen. Met het duo in de ploeg kreeg Napoli één grote kans op de gelijkmaker, toen Callejón twintig minuten voor tijd oog in oog kwam te staan met Wojciech Szczesny. De Spanjaard kreeg het niet voor elkaar om de Juve-goalie te passeren. Vijf minuten later viel de beslissing. Ronaldo kopte uit een hoekschop op doel en bij de tweede paal gleed Bonucci de 3-1 binnen.

In het restant ging Ronaldo nog op zoek naar een doelpunt voor zichzelf. Daar kreeg de Portugees ook twee mogelijkheden voor, maar zijn vizier stond niet op scherp, waardoor het bij 3-1 bleef. Na zeven speelronden heeft Juventus nog geen puntenverlies geleden in de Serie A. De voorsprong van de lijstaanvoerder op nummer twee Napoli bedraagt nu zes punten.

Dinsdag speelt Juventus in de Champions League tegen het Zwitserse Young Boys. Ronaldo ontbreekt dan vanwege een schorsing, na zijn rode kaart tegen Valencia.