Doelpuntenmachine Ajax jaagt op record in inhaalwedstrijd

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijddag in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Woensdagavond staan Ajax en PEC Zwolle tegenover elkaar in de veelbesproken verplaatste wedstrijd.

Doelpuntenmachine Ajax jaagt op record in inhaalwedstrijd

Ajax - PEC Zwolle

Aftrap: 18.30 uur
Scheidsrechter: Allard Lindhout

Actueel

Bij een zege op PEC Zwolle komt Ajax op twee punten van lijstaanvoerder PSV. De club uit Overijssel klom afgelopen weekeinde door een remise tegen AZ naar de dertiende plaats, maar de ploeg van Jaap Stam is nog lang niet zeker van lijfsbehoud.

• Ajax maakte in zijn laatste zes competitieduels in eigen huis telkens minimaal vier doelpunten, zo ook afgelopen zondag tegen Fortuna Sittard (4-0). Eerder kregen de Amsterdammers dat alleen in het seizoen 1966/67 voor elkaar. Nog nooit produceerde een club minimaal vier treffers in zeven achtereenvolgende Eredivisie-thuiswedstrijden.

Deze jaargang liet Ajax in alle competities al 132 doelpunten aantekenen. Sinds de eeuwwisseling was de equipe uit Amsterdam alleen in het seizoen 2009/10 productiever (155 goals).

Ajax is qua punten bezig aan zijn beste decennium:

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

PEC Zwolle trof geen doel in zijn laatste drie Eredivisie-duels. De laatste keer dat De Blauwvingers vier keer op rij niet tot scoren kwamen in de hoogste afdeling was in het najaar van 2003.

Als speler kwam Stam in acht Eredivisie-wedstrijden in actie tegen Ajax. Zijn balans is positief met vier overwinningen, twee gelijke spelen en twee nederlagen. Stam sloot zijn spelersloopbaan in 2007 af in dienst van de Amsterdamse club.

Ajax rekende zondag af met Fortuna Sittard.

Historie

Ajax verloor in eigen huis nog nooit een Eredivisie-wedstrijd van PEC Zwolle. De hoofdstedelingen staan op zestien overwinningen en twee gelijke spelen.

• In de laatste negen Eredivisie-thuisduels met PEC Zwolle incasseerde Ajax in totaal slechts twee doelpunten. De laatste treffer van de bezoekers dateert van 24 september 2016. Wout Brama zette PEC Zwolle toen op voorsprong in een duel dat Ajax met 5-1 zou winnen.

PEC Zwolle pakte zondag een punt tegen AZ.

• Op 3 augustus 2014 zegevierde PEC Zwolle voor het laatst in een officiële wedstrijd tegen Ajax. Het werd destijds 0-1 in de strijd om de Johan Cruijff Schaal door een treffer van Stef Nijland.

De laatste 5 Eredivisie-edities van Ajax - PEC Zwolle:

Seizoen Uitslag
2013/14 2-1
2014/15 0-0
2015/16 3-0
2016/17 5-1
2017/18 3-0

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Ajax
Meer over Ajax
Meer PEC Zwolle
Meer over PEC Zwolle
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.