Van Polen snapt weinig van ophef over verplaatsing Ajax-PEC

Reacties

Bram van Polen is blij dat het richting de uitwedstrijd tegen Ajax nu eindelijk over voetbal kan gaan. PEC Zwolle zou aanvankelijk op 2 maart in actie komen, maar Ajax vroeg de KNVB om het duel te verplaatsen om zich zo beter voor te kunnen bereiden op de wedstrijd tegen Real Madrid.

Van Polen snapt weinig van ophef over verplaatsing Ajax-PEC

De KNVB honoreerde dat verzoek in het belang van het Nederlands clubvoetbal. Dat bracht nogal wat teweeg, maar de bond wees verdere klachten van de hand en hield voet bij stuk. Woensdag wordt de wedstrijd in Amsterdam gespeeld en Van Polen ziet daarnaar uit.

'Ik moet zeggen: wij hebben het zelf niet eens zozeer gehad', zegt hij over de ophef die de laatste weken ontstond. 'Het speelde met name bij de directie en de buitenwereld. Voor mij persoonlijk maakt het niet veel uit of ik nou één of drie wedstrijden in de week speel.'

'Ik heb er liever drie, als ik eerlijk ben', vervolgt Van Polen op de clubsite van PEC Zwolle. 'Maar dat is niet anders. Ik ben wel blij dat het nu weer gewoon over voetbal gaat, ja', aldus de verdediger. Zondag boekte de club een bemoedigend resultaat in de thuiswedstrijd tegen AZ: 0-0.

Of PEC er woensdag ook in slaagt Ajax punten af te snoepen, is afwachten. Van Polen zegt dat de Amsterdammers een goede ploeg hebben die bovendien in een flow zit. 'Maar het is wel een ploeg die een hoop ruimte weggeeft. En een ploeg waar je tegen kunt voetballen, als je durft. Met dat idee gaan wij die kant op.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.