Paderborn is gedegradeerd uit de Bundesliga. De ploeg van trainer Steffen Baumgart verloor dinsdag bij Union Berlin, waardoor het als laatste eindigt.

Union Berlin
1 - 0
Paderborn
Paderborn

Het was lang stuivertje wisselen onderin de Bundesliga en lang mocht Paderborn nog hopen op een ontsnapping, maar het doek is twee speelrondes voor het eind toch gevallen. Na de 0-2 zege bij SC Freiburg op 25 januari werd er niet meer gewonnen door Paderborn, waardoor het verschil met de veilige plekken steeds groter werden. Afgelopen zaterdag verloor het thuis nog met 1-5 tegen directe concurrent Werder Bremen.

Drie dagen later volgde de volgende nederlaag. Nu op bezoek bij Union Berlin, dat zich door een eigen doelpunt van Ben Zolinski na een klein half uur definitief veilig speelde. De net als Paderborn afgelopen seizoen naar het hoogste niveau gepromoveerde ploeg had voorafgaand aan de 32ste speelronde zeven punten voorsprong op Fortuna Düsseldorf en Bremen, die respectievelijk zestiende en zeventiende stonden.

SC Freiburg
SC Freiburg
2 - 1
Hertha BSC
Hertha BSC

SC Freiburg strijdt nog om een Europa League-ticket, terwijl het seizoen er voor Hertha BSC er eigenlijk al zo goed als op zat. Desondanks waren het de bezoekers die zeven minuten na rust op voorsprong leken te komen via Dodi Lukebakio. De VAR stak hier echter een stokje voor. Dankzij treffers van Vincenzo Grifo, een schitterende vrije trap, en Nils Petersen hield Freiburg uiteindelijk drie punten over aan de wedstrijd, want alleen Vedad Ibisevic scoorde tegen.

Op de bank van Hertha BSC was er een plaatsje ingeruimd voor Omar Rekik. Het jongere broertje van de geblesseerde Karim behoorde voor de eerste keer tot de wedstrijdselectie van de hoofdstedelingen, maar tot een debuut kwam het nog niet.