Enorme afgang voor Bakker en Frimpong bij aftrap DFB-Pokal

Bayer Leverkusen heeft zich zaterdag geblameerd in de eerste ronde van de DFB-Pokal. Met Mitchel Bakker en Jeremie Frimpong in de basis verloor de Bundesliga-club met 4-3 van SV Elversberg, dat vorig seizoen promoveerde naar het derde niveau. SC Paderborn had iets minder moeite met zijn opponent en won met dubbele cijfers van amateurclub Einheit Wernigerode: 0-10.

Elversberg
Elversberg
4 - 3
Bayer Leverkusen

Leverkusen en het bekertoernooi: het is de laatste seizoenen geen gelukkige combinatie. In 2019/20 stond Die Werkself nog wel in de finale (2-4 nederlaag tegen Bayern München), maar daarna vormden de derde ronde (2020/21) en de tweede ronde (2021/22) het eindstation. Ditmaal is het avontuur dus al na de eerste ronde voorbij. Met basisklanten als Lukas Hradecky, Patrik Schick, Charles Aranguiz en Moussa Diaby was van een B-garnituur ook niet echt sprake.

Na een spectaculaire eerste helft stond het 3-2 voor Elversberg. Jannik Rochelt scoorde in de tweede minuut, waarna Adam Hlozek de stand in de vijfde minuut gelijktrok. Door doelpunten van Kevin Koffi (strafschop), Aranguiz en Luca Schnellbacher werd de ruststand bereikt. Na de pauze maakte Kevin Conrad er 4-2 van; de 4-3 van Schick in minuut 89 kwam te laat om nog een verlenging te forceren. Timothy Fosu-Mensah bleef op de bank bij de gasten.

Bayreuth
Bayreuth
nv
1 - 3
Hamburger SV

Het werd een zware, maar uiteindelijk geslaagde middag voor HSV. Op bezoek bij SpVgg Bayreuth, vorig seizoen gepromoveerd naar het derde niveau van Duitsland, kwam de ploeg van trainer Tim Walter na een kwartier op achterstand door toedoen van Luke Hemmerich. HSV, met Ludovit Reis in de basis, sleepte een verlenging uit het vuur dankzij een treffer van Ransford-Yeboah Königsdörffer in minuut 83. In de verlenging stelden Bastian Schonlau en Königsdörffer de overwinning veilig.

Einheit Wernigerode
0 - 10
Paderborn
Paderborn

In de voorbereiding op het nieuwe seizoen wist Paderborn nog met 5-2 te winnen van Ajax. Met vijf van dezelfde basisklanten als toen kende Paderborn geen enkele moeite met de amateurs van Einheit Wernigerode. De grote man was Marvin Pieringer, die zijn eerste wedstrijd speelde voor Paderborn sinds hij donderdag op huurbasis overkwam van Schalke 04. De nieuwkomer scoorde liefst viermaal. Julian Justvan en Robert Leipertz maakten er twee; ook Dennis Srbeny en invaller Richmond Tachie deden een duit in het zakje.