Duitse primeur voor Paderborn-trainer: hele wedstrijd met mondneusmasker op

Reacties

SC Paderborn-coach Lukas Kwasniok wordt zondag bij het thuisduel met Hansa Rostock in de 2. Bundesliga de eerste trainer in Duitsland die de hele wedstrijd een mondneusmasker moet gaan dragen. Kwasniok is namelijk niet ingeënt tegen het coronavirus.

Duitse primeur voor Paderborn-trainer: hele wedstrijd met mondneusmasker op
© Pro Shots
Paderborn
Paderborn
1 - 1
Hansa Rostock
Hansa Rostock

Een woordvoerder van Paderborn maakte vrijdag op de persconferentie in aanloop naar het thuisduel met Hansa Rostock bekend dat Kwasniok vanwege zijn 'vaccinatiestatus' verplicht een mondneusmasker moet dragen wanneer hij op de bank wil zitten tijdens een wedstrijd.

In de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen geldt dat mensen die niet ingeënt zijn tegen corona een negatieve antigeentest (niet ouder dan 24 uur) of een PCR-test (niet ouder dan 48 uur) moeten kunnen overleggen én ze moeten op hun werk een mondneusmasker dragen.

Begin november zei Kwasniok nog tegen Bild: 'De vaccinatiediscussie is zeer emotioneel geladen. Ik ben een groot voorstander van het vaccineren van risicogroepen. Alleen een jong, gezond mens moet dat zelf kunnen beslissen, aangezien het virus ook bij vaccinatie kan worden overgedragen', aldus de trainer van Paderborn.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.