Supersave Neuer en superspits Lewandowski maken Bayern kampioen

Reacties

Bayern München heeft dinsdagavond de achtste landstitel op rij binnengehaald. Een knap doelpunt van Robert Lewandowski (wie anders?) was voldoende om Werder Bremen opzij te zetten. Vlak voor tijd voorkwam Manuel Neuer dat Bayern nog even in de wachtkamer moest plaatsnemen.

Supersave Neuer en superspits Lewandowski maken Bayern kampioen
© Pro Shots
Werder Bremen
Werder Bremen
0 - 1
Bayern München
Bayern München

Bayern kende nog zo'n moeizame start van dit seizoen en stond in december zelfs even zevende, met een achterstand van zeven punten op de koploper van destijds Borussia Mönchengladbach. Onder Hansi Flick kwam de machine echter weer op gang en werd alles toch nog zoals we het zijn gewend in Duitsland. De zege op Werder betekende de veertiende zege op rij (alle competities) en er kan simpelweg geen twijfel over bestaan: Bayern is ook dit seizoen de allerbeste in de Bundesliga.

Bij de 2-1 zege van afgelopen zaterdag op Gladbach was er nog een belangrijke rol voor Joshua Zirkzee, die de geschorste Lewandowski verving en scoorde. In Bremen keerde Lewandowski terug en moest Zirkzee weer op de bank plaatsnemen. Vanaf die positie zag hij hoe de avond van Bayern best heel lastig had kunnen worden, als Alphonso Davies in de negentiende minuut zijn verdiende straf had gekregen. De Canadees schopte na richting Leonardo Bittencourt, maar een rode kaart bleef uit.

Dat gaf Davies later in de eerste helft de gelegenheid om iets bijzonders te presteren. De pijlsnelle wingback haalde een topsnelheid van 36,5 kilometer per uur, wat een record in de Bundesliga betekent. Bayern was in de eerste helft duidelijk de bovenliggende partij en Kingsley Coman kreeg de eerste mogelijkheden om de score te openen. Waar de Fransman faalde, sloeg Lewandowski kort voor rust wel toe. De topscorer van de Bundesliga controleerde een fraaie pass van Jérôme Boateng en maakte zijn 31ste competitiegoal van dit seizoen. Dit aantal haalde Lewandowski nooit eerder in de Duitse competitie.

© Pro Shots

Door de minimale achterstand mocht Werder, met Davy Klaassen tot zeven minuten voor tijd binnen de lijnen, blijven hopen op in ieder geval een punt. Neuer werd echter lange tijd niet aan het werk gezet. Bayern bleef zonder overtuigend te spelen de bovenliggende partij en ging rustig en gecontroleerd op zoek naar een volgend doelpunt. Die leek het te vinden toen Lewandowski de bal achter zijn standbeen binnen tikte, maar de vlag ging omhoog voor aangever Thomas Müller, die net buitenspel stond.

Elf minuten voor tijd werd Davies alsnog van het veld gestuurd. De linksback blokkeerde een tegenstander en kreeg zijn tweede gele kaart, waardoor Bayern het in de slotfase moest doen met een mannetje minder. Ook dat bleek geen probleem om de laatste drie punten die nodig waren om het kampioenschap binnen te halen te pakken, al moest Neuer zich nog wel maximaal inspannen. Bij het ene moment dat de keeper er moest staan, stond hij er ook en redde hij geweldig bij een kopbal van Yuya Osako.

Door de supersave van Neuer is het dertigste kampioenschap uit de clubhistorie een feit voor Bayern. Werder heeft nu juist nog maar twee duels de tijd om bij de onderste twee ploegen op de ranglijst weg te komen en directe degradatie te voorkomen. Klaassen en co spelen nog tegen FSV Mainz 05 en 1. FC Köln.

'Messi en Ronaldo zijn bovenaards, maar Lewandowski kan de Gouden Bal winnen'
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.