Prachtgoal Danilo hoogtepunt tijdens eerste krachtmeting Ajax

Ajax heeft zaterdag in een oefenwedstrijd gewonnen van SC Paderborn. In de eerste helft maakten de beoogde basiskrachten het verschil bij de Amsterdammers, maar de mooiste goal kwam van Danilo.

Ajax
Ajax
4 - 1
Paderborn
Paderborn

Hoewel trainer Erik ten Hag er niet veel waarde aan hechtte, zal het bij Ajax niet fijn hebben gevoeld dat de wedstrijd tegen Quick '20 van afgelopen dinsdag eindigde in een gelijkspel. Ajax won de eerste oefenwedstrijd wel, met 6-0 van Koninklijke HFC. Paderborn, actief in de Tweede Bundesliga, vormde de eerste echte krachtmeting voor de ploeg van Ten Hag.

Die krachtmeting doorstond Ajax met verve. Na een kwartier was het voor het eerst raak. Paderborn werkte de bal onder druk van Ajax niet goed weg en Dusan Tadic pikte hem op. Met een slimme voetbeweging bracht de aanvoerder Sébastien Haller in stelling, die op zijn beurt met een bekeken tikje voor 1-0 zorgde.

Ajax speelde in de eerste helft niet de pannen van het dak, maar kwam ook niet in de problemen tegen de Duitse tegenstander. De tweede goal volgde richting de rust via Mohammed Kudus. Doelman Jay Gorter bereikte Tadic met een doeltrap, waarna de Serviër Kudus bediende. De Ghanees snelde langs de keeper van Paderborn. Verdediger Jamilu Collins kreeg het vervolgens niet voor elkaar om het schot van Kudus nog te keren.

In de tweede helft wisselde Ten Hag acht keer. Onder anderen Zakaria Labyad, Jurgen Ekkelenkamp en Danilo kwamen in het veld. Laatstgenoemde zorgde op prachtige wijze voor de 3-0 door de bal van afstand in de rechterbovenhoek te krullen. Het antwoord van Paderborn volgde tien minuten later. Met een rake kopbal deed Uwe Hünemeier iets terug: 3-1.

Ajax herstelde de marge wel weer tot drie. Danilo werd na een pass van Ekkelenkamp gevloerd en Labyad legde aan vanaf elf meter. De aanvallende middenvelder raakte de voet van de keeper, maar schoot in de rebound alsnog raak. Ajax oefent komende vrijdag weer. Dan is Anderlecht de tegenstander.

Opstelling Ajax eerste helft: Gorter; Mazraoui, Schuurs, Magallán, Baas; Jensen, Taylor; Neres, Kudus, Tadic; Haller.

Opstelling Ajax tweede helft: Gorter; Regeer, Schuurs, Magallán (75. Hillen), Salah-Eddine; Ekkelenkamp, Fitz-Jim; Martha, Labyad, Rasmussen; Danilo.