Osnabrück dompelt Hamburg in rouw, Bielefeld promoveert

Reacties

Hamburger SV is tegen duur puntenverlies aangelopen in de jacht op een Bundesliga-ticket. VfL Osnabrück bewees VfB Stuttgart een goede dienst.

Osnabrück dompelt Hamburg in rouw, Bielefeld promoveert
© Pro Shots
Hamburger SV
Hamburger SV
1 - 1
VfL Osnabrück
VfL Osnabrück

Het lijkt dit seizoen soms wel alsof er niemand wil promoveren vanuit de 2. Bundesliga. Voorafgaand aan de 32ste speelronde had HSV meer niet dan wel gewonnen, maar de ploeg van trainer Dieter Hecking bezette de tweede plaats en had dus alles in eigen hand. Drie keer winnen was voldoende om terug te keren naar het hoogste niveau, waar het tot aan twee jaar terug ook altijd had gespeeld.

Tegen nummer veertien VfL Osnabrück was de start stroef voor HSV, waar Timo Letschert de hele wedstrijd speelde en Rick van Drongelen vanwege een schorsing ontbrak. Na een half uur kregen de bezoekers de eerste grote kans van de wedstrijd, maar Assan Ceesay kon zijn voet een meter of zes voor het doel niet tegen de bal krijgen. Vijf minuten later viel de treffer aan de andere kant; Martin Harnik scoorde op fraaie wijze.

Na een klein uur kreeg de thuisclub echter het deksel op de neus, want Moritz Heyer zorgde voor de gelijkmaker. HSV-doelman Julian Pollersbeck ging niet helemaal vrijuit bij die treffer. Hamburger SV had nog ruim een half uur om de wedstrijd alsnog in zijn voordeel te beslissen, maar het bleef bij 1-1 in het Volksparkstadion. Lukas Hinterseer was kort voor tijd nog wel gevaarlijk namens Die Rothosen, terwijl iedereen bij HSV schreeuwde om een penalty toen Letschert in het strafschopgebied naar beneden getrokken werd.

Door het gelijkspel blijft Hamburger SV steken op 54 punten uit 32 duels, waardoor VfB Stuttgart woensdag de tweede plek over kan nemen als er thuis gewonnen wordt van Sandhausen. En die tweede plek geeft recht op directe promotie naar de Bundesliga, terwijl de nummer drie een dubbele confrontatie wacht met de nummer zestien van het hoogste niveau. Door de misstap van Hamburger SV is Arminia Bielefeld in ieder geval verzekerd van promotie.

Overige uitslagen


Di 16 jun. 2020

2. Bundesliga

Stand 2. Bundesliga 2019/2020

Duitsland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Arminia Bielefeld
34
18
14
2
65-30
+35
68
2
VfB Stuttgart
34
17
7
10
62-41
+21
58
3
Heidenheim
34
15
10
9
45-36
+9
55
4
Hamburger SV
34
14
12
8
62-46
+16
54
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.