Arminia Bielefeld officieus gepromoveerd naar de Bundesliga

Reacties

Arminia Bielefeld heeft maandagavond promotie naar de Bundesliga zo goed als veiliggesteld. De koploper won in eigen huis van hekkensluiter Dynamo Dresden en is drie speelronden voor het einde eigenlijk niet meer in te halen.

Arminia Bielefeld officieus gepromoveerd naar de Bundesliga
© Pro Shots
Arminia Bielefeld
Arminia Bielefeld
4 - 0
Dynamo Dresden
Dynamo Dresden

Vorig seizoen sloot Bielefeld nog af op een zevende plaats, maar dit seizoen gingen Die Arminen als een speer. De ploeg van Uwe Neuhaus (foto) was vooral bijzonder lastig te verslaan. In 31 speelronden verloor Bielefeld slechts tweemaal. Dit kalenderjaar was de ploeg nog ongeslagen en ook Dresden bleek een gewillig slachtoffer.

Na tien minuten opende Jonathan Clauss de score op fraaie wijze, door de bal knap te controleren en over de doelman te lobben. Daarna bleef het nog even spannend, maar halverwege de tweede helft volgde de beslissing via treffers van Andreas Voglsammer, Fabian Klos en Cebio Soukou.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Door de overtuigende zege komt Bielefeld nu op 61 punten. Daarmee is de promotie naar het hoogste niveau zo goed als binnen, aangezien nummer drie VfB Stuttgart met nog drie duels te gaan een achterstand heeft van negen punten. Stuttgart heeft bovendien een veel slechter doelsaldo (+31 om +13).

Ook het kampioenschap is nog niet helemaal zeker binnen. Hamburger SV heeft acht punten minder. Als de ploeg van Dieter Hecking dinsdag niet wint van Osnabrück, is Bielefeld officieel kampioen en gepromoveerd. Het is een knappe prestatie van Neuhaus en consorten, zeker aangezien de club vijf jaar geleden nog in de Derde Bundesliga speelde.

2. Bundesliga

Stand 2. Bundesliga 2019/2020

Duitsland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Arminia Bielefeld
34
18
14
2
65-30
+35
68
2
VfB Stuttgart
34
17
7
10
62-41
+21
58
3
Heidenheim
34
15
10
9
45-36
+9
55
4
Hamburger SV
34
14
12
8
62-46
+16
54
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.