HSV heeft terugkeer naar Bundesliga opeens volledig in eigen hand

Hamburger SV ligt op koers voor directe promotie naar de Bundesliga. Timo Letschert en Rick van Drongelen zagen concurrent VfB Stuttgart zondag onderuit gaan bij Karslruher SC.

Karlsruher SC
2 - 1
VfB Stuttgart

Stuttgart zou HSV bij een zege weer aflossen als nummer twee van de ranglijst, maar die missie mislukte. Karlsruher nam al in de zevende minuut de leiding, via Marvin Wanitzek (boven op archieffoto). De voormalig Stuttgart-speler schoot uit de draai knap raak. Nicolás González maakte er nog voor rust met een benutte penalty 1-1 van, maar de treffer van Lukas Fröde uit een heuse scrimmage betekende achttien minuten voor tijd de beslissing.

De zege van Karlsruher is zoals gezegd zeer goed nieuws voor HSV, dat met nog drie speelronden te gaan nu tweede blijft staan in de 2. Bundesliga. Aan het einde van de rit promoveren de bovenste twee teams direct, terwijl de nummer drie promotie/degradatiewedstrijden moet spelen. HSV speelt dit seizoen nog tegen VfL Osnabrück, 1. FC Heidenheim en SV Sandhausen en mag het nu niet meer laten schieten.

Veerman
Karlsruher won dus van VfB Stuttgart en elders in de 2. Bundesliga was St. Pauli met 2-1 te sterk voor FC Erzgebirge Aue. Dat kwam mede dankzij een doelpunt van Henk Veerman, die vier minuten voor rust voor de 2-0 zorgde. Veerman staat nu op negen competitiegoals in dit seizoen.