Diepbedroefde Alderweireld denkt aan afscheid: 'Ik heb alles gegeven, alles!'

Reacties

Toby Alderweireld sorteert voor op een afscheid bij België. Na afloop van de wedstrijd tegen Kroatië blikte de 33-jarige verdediger geëmotioneerd terug op de vroege WK-exit van zijn land.

Diepbedroefde Alderweireld denkt aan afscheid: 'Ik heb alles gegeven, alles!'
Kroatië
Kroatië
0 - 0
België
België

'Het spreekt voor zich dat we enorm teleurgesteld zijn dat we niet naar de volgende ronde gaan', zei de verdediger van Antwerp FC tegenover de Belgische media. 'Mijn gevoel is moeilijk te beschrijven. We hebben een heel ander België gezien (dan in de andere wedstrijden, red.) en speelden met ons hart. Met iets meer kwaliteit en geluk ga je naar de volgende ronde', doelde hij op het gebrek aan effectiviteit van België tegen Kroatië.

Alderweireld ziet dit WK als een emotionele rollercoaster. 'De laatste weken is er veel geschreven. We lezen dat ook en dat kruipt niet in de koude kleren. Jan Vertonghen en ik heb hebben getoond dat wij op dit niveau onze bijdrage kunnen leveren. Twee clean sheets in drie duels, dan doe je het goed.’ België hield zowel in de wedstrijd tegen Canada als tegen Kroatië de nul.

Nu is het voor de verdediger tijd voor bezinning. Of Alderweireld doorgaat bij België kan hij bevestigen noch ontkennen. 'Ik ga nu naar huis en met mijn familie bekijken wat ik ga doen, of ik stop. Ik heb vijftien jaar alles gegeven voor deze ploeg. Alles! En dat deed ik met trots. De laatste weken zijn wel moeilijk te verwerken. Je probeert dat wel van je af te zetten, maar dat kost veel energie. Er is ook Antwerp waar ik mijn liefde, energie en tijd aan wil geven. Ik ga erover nadenken.' Alderweireld speelde tot nu tot 126 interlands voor België sinds zijn debuut op 29 mei 2009.

Wereldkampioenschap

Stand Groepsfase Groep F Wereldkampioenschap 2022 Qatar

Wereld

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Marokko
3
2
1
0
4-1
+3
7
2
Kroatië
3
1
2
0
4-1
+3
5
3
België
3
1
1
1
1-2
-1
4
4
Canada
3
0
0
3
2-7
-5
0
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO en krijg gratis onze exclusieve WK-special (t.w.w. €9,99) bij een maandelijks opzegbaar abonnement.

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer België
Meer over België
Meer Wereldkampioenschap
Meer over Wereldkampioenschap
Meer T. Alderweireld
Meer over T. Alderweireld
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.