'Die Letten zullen wel gedacht hebben: wie is Michel Vlap?'

Reacties

Michel Vlap is als maker van zes Eredivisie-goals dit seizoen niet alleen van grote waarde van SC Heerenveen, hij is met zijn spelvreugde ook uitgegroeid tot publiekslieveling. Tot ver buiten Friesland. De 21-jarige jeugdinternational blikt in gesprek met VI terug op die bijzondere avond in Letland.

'Die Letten zullen wel gedacht hebben: wie is Michel Vlap?'

Als gevolg van zijn goede prestaties dit Eredivisie-seizoen maakte Vlap op 12 oktober van dit jaar zijn officiële debuut voor Jong Oranje. Bondscoach Erwin van de Looi liet Vlap tegen Jong Letland vijf minuten voor het einde invallen, tot grote vreugde van een deel van het publiek. Beelden van de Nederlandse vriendengroep die tijdens die wedstrijd in een leeg stadion continu Vlaps naam scandeerde gingen het internet over.

'En het gekke was: het waren mijn vrienden niet eens. Dat denkt iedereen, maar ik had op dat moment werkelijk geen idee wie die gasten waren. Pas later heb ik een berichtje van iemand uit die groep gehad. Dat ze met wat vrienden in Riga waren, mij in de Eredivisie een goede speler en leuke gozer vonden en dat ze besloten mij aan te moedigen. Dat was echt schitterend, hoor, het was ook lastig om serieus te blijven. Toen ik klaar stond om in te vallen schreeuwden ze dat ik de aanvoerdersband moest krijgen', blikt Vlap geamuseerd terug.

'Later zongen ze na een gemiste kans dingen als: Michel had die wel gemaakt. Ik ging helemaal stuk, joh. Het was ook een heel klein stadion, dus je hoorde alles. Die Letten zullen wel gedacht hebben: Wie is Michel Vlap en wat is dit allemaal? Maar het was humor, echt mooi. Ook omdat die invalbeurt een hoogtepunt voor me was. Het was immers mijn debuut. Een paar dagen later mocht ik zelfs in de basis beginnen, echt heel cool. Ik speelde een goede wedstrijd, dat zei de trainer ook. Dat is fijn om te horen en het is prettig om bevestigd te krijgen dat je ook op dat niveau meekunt. Ik heb genoten van die week.'

Lees in de nieuwe VI en op VI PRO het grote interview met de jonge sleutelspeler van SC Heerenveen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.