Dessers en Sinisterra kunnen plek op eeuwige Feyenoord-ranglijst aanscherpen

Reacties

Op Cyriel Dessers en Luis Sinisterra staat dit seizoen geen maat op de Europese velden. Beide Feyenoorders vinden zich inmiddels terug in de toptien topscorers aller tijden van de Rotterdammers in Europa.

Dessers en Sinisterra kunnen plek op eeuwige Feyenoord-ranglijst aanscherpen
© Pro Shots
AS Roma
AS Roma
1 - 0
Feyenoord
Feyenoord

Sinisterra was met vijf doelpunten in zes kwalificatiewedstrijden al goud waard in de voorronde van de Conference League. Die treffers tellen echter niet mee voor het algemene klassement. In het hoofdtoernooi van de eerste editie van de Conference League was de Colombiaanse aanvaller goed voor nog eens zes doelpunten. Daardoor steeg Sinisterra naar de vierde plek op de eeuwige ranglijst, die nog altijd wordt aangevoerd door Lex Schoenmaker.

Als we alleen het huidige seizoen in ogenschouw nemen, moet Sinisterra slechts ploeggenoot Dessers voor zich dulden. De Belgische spits was in het hoofdtoernooi van de Conference League goed voor tien doelpunten. Daar had Dessers opvallend genoeg slechts 672 minuten voor nodig, een gemiddelde van een goal per ruim 67 minuten.

Dessers vs Abraham
Daarmee staat Dessers op gelijke hoogte met nummer zes Pierre van Hooijdonk. De huurling van RC Genk is bovendien op jacht naar de topscorerstitel in de Conference League. Met negen treffers hijgt AS Roma-spits Tammy Abraham hem in de nek. Beide doelpuntenmakers staan woensdag lijnrecht tegenover elkaar in de finale van de Conference League.

EUROPESE TOPSCORERS FEYENOORD

goals duels
1. Lex Schoenmaker 19 23
2. Willem van Hanegem 18 41
3. Theo de Jong 14 29
4. Luis Sinisterra* 13 26
5. Jon Dahl Tomasson 12 34
6. Pierre van Hooijdonk 10 21
Cyriel Dessers* 10 12
8. Henrik Larsson 9 19
9. Ove Kindvall 8 13
Jean-Paul van Gastel 8 31
11. Regi Blinker 7 38
Jens Toornstra* 7 48

* = nog actief voor Feyenoord

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.