Deschamps heeft geen moeite met droom van sterspeler Mbappé

Reacties

Wat 2024 voor Kylian Mbappé gaat brengen, daar is het nog raden naar. Saai wordt het sowieso niet. De man van Paris Saint-Germain heeft een aflopend contract, wil de Champions League winnen met PSG, het EK winnen met Frankrijk, en dan is er nog een droom voor de razendsnelle aanvaller. Olympisch goud.

Deschamps heeft geen moeite met droom van sterspeler Mbappé
© Pro Shots

Bondscoach Didier Deschamps werd geïnterviewd door TF1, de publieke omroep van Frankrijk, en herinnerd aan eerdere uitspraken van Mbappé. Voor de keuzeheer is het geen probleem. Die heeft zijn belangstelling voor de Spelen, zeker nu die in zijn stad Parijs worden afgewerkt, nooit onder stoelen of banken geschoven. 'Als hij zin heeft en het mogelijk is… dan is het natuurlijk ons doel om beloftencoach Thierry Henry met een zo sterk mogelijke ploeg naar het toernooi te sturen', sprak de bondscoach.

Tony Estanguet, drievoudig Olympisch kampioen op de kanoslalom en eindverantwoordelijke voor de organisatie van het sporttoernooi in de Franse hoofdstad, hoopt ook op Mbappé. 'Hij heeft gezegd dat hij zou willen meedoen. Dat zou formidabel zijn, en natuurlijk hebben zij ook zin om te komen. Zo'n evenement is uniek', aldus Estanguet.

Mbappé mag meedoen, overigens. Het mannenvoetbal op een Olympiade is eigenlijk voorbehouden aan spelers tot 23 jaar, maar er zijn drie dispensatiespelers toegestaan zonder leeftijdsbeperking. Frankrijk is als gastland automatisch geplaatst. Niet alle vijftien overige deelnemers zijn al bekend, voor Europa weten we de namen wel al: Spanje, Israël en Oekraïne zullen meedingen naar de medailles.

Bekijk hier al onze video's
Meer Frankrijk O23
Meer over Frankrijk O23
Meer Olympische Spelen
Meer over Olympische Spelen
Meer K. Mbappé
Meer over K. Mbappé
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.