'Mbappé ziet droom verdampen door brief Real Madrid aan Franse bond'

Reacties

Real Madrid is niet bereid om zijn Franse spelers af te staan voor de Olympische Spelen in Parijs. Dat heeft de Spaanse grootmacht aan de Franse voetbalbond (FFF) laten weten in een brief, meldt L'Équipe donderdagavond.

'Mbappé ziet droom verdampen door brief Real Madrid aan Franse bond'
© Pro Shots

Het zou betekenen dat Kylian Mbappé zijn olympische droom opzij kan zetten, als hij – zoals de verwachting is – na dit seizoen inderdaad transfervrij overstapt van Paris Saint-Germain naar Real. De mogelijke deelname van Mbappé aan het olympisch voetbaltoernooi is al maanden een punt van discussie, maar bondscoach Thierry Henry stelde donderdag al dat hij allereerst afhankelijk is van de medewerking van de clubs.

Omdat het olympisch voetbaltoernooi niet op de internationale speelkalender van de FIFA staat, mogen clubs weigeren om spelers af te staan voor de Spelen, die op 24 juli beginnen. Real is dat in ieder geval niet van plan, waardoor Henry ook geen beroep kan doen op middenvelders Eduardo Camavinga en Aurélien Tchouaméni en linksback Ferland Mendy. En Mbappé kan de Spelen dus ook vergeten bij een transfer naar Madrid.

Wat ongetwijfeld zal meespelen in de afwegingen van De Koninklijke, is dat bovengenoemd kwartet ook in aanmerking komt voor een plek in de Franse EK-selectie. Van 14 juni tot 14 juli staat het Europees kampioenschap op de rol in Duitsland. Een zomer met twee eindtoernooien lijkt er dus niet in te zitten voor Mbappé en zijn toekomstige clubgenoten. Bondscoach Didier Deschamps stelde donderdag ook al dit niet voor zich te zien.

Bekijk hier al onze video's
Meer LaLiga
Meer over LaLiga
Meer K. Mbappé
Meer over K. Mbappé
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.