Internationale kranten staan stil bij vertrek Mbappé: 'Hij gaat, hij komt'

Reacties

Opeens was het nieuws daar. Na maanden en eigenlijk jaren aan soapmateriaal bevestigde Kylian Mbappé aan de clubleiding van Paris Saint-Germain dat hij na dit seizoen vertrekt. Ondanks het voetbal in de Europa League en Conference League zijn er diverse sportkranten die hun voorpagina volledig richten op Mbappé.

Internationale kranten staan stil bij vertrek Mbappé: 'Hij gaat, hij komt'
© Pro Shots

We beginnen uiteraard in Frankrijk. Le Parisien was een van de eerste kranten die meldde dat Mbappé zijn jawoord aan Real Madrid had gegeven. Het is dan ook niet meer dan logisch dat de krant groot kopt met het Spaanse Adios. 'De onderhandelingen tussen zijn moeder en Real Madrid werden in januari al opgestart.'

L'Équipe steekt het wat sentimenteel in met een 'Ik verlaat je'. Ook deze sportkrant uit Frankrijk schrijft dat Real Madrid de volgende werkgever van de superster wordt, tenzij er weer een grote twist is. Bij Le Figaro kijken ze naar de toekomst van PSG. 'En nu? De leegte die de 25-jarige spits achter zich laat, zal aanzienlijk zijn. Zowel op als buiten het veld.'

Dan naar Spanje, waar ze natuurlijk uitkijken naar de komst van Mbappé. Volgens AS duurt het nog even voordat Real Madrid de deal officieel maakt. 'De club uit Madrid zal zwijgen als beide teams nog in de Champions League actief zijn.' Real Madrid en Paris Saint-Germain wonnen deze week hun duels in de achtste finale van het elitetoernooi en zouden elkaar zomaar kunnen treffen in de knock-outfase.

Marca plaatste een oude voorpagina op de nieuwe voorpagina. Nog niet zolang geleden wachtte de Spaanse sportkrant op het verlossende woord: 'Zeg het!'. Nu kan Marca in vier grote woorden het verhaal vertellen: 'Hij Gaat. Hij Komt'.

Media buiten Spanje en Frankrijk zijn niet zo happig om Mbappé op de voorpagina te zetten. Een voorbeeld daarvan is Tuttosport, die wel oude bekenden Teun Koopmeiners en Albert Gudmundsson groot op de voorpagina heeft. Een kleiner gedeelte is ingeruimd voor Mbappé, maar dat wordt gecombineerd met het gerucht dat door het vertrek van Mbappé Napoli-spits Victor Osimhen mogelijk naar PSG gaat.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.