Dertig miljoen niet genoeg voor voormalig Roda JC-speler Danilo

Reacties

FC Porto heeft dinsdag middels een officieel statement bekendgemaakt dat Danilo Pereira niet te koop is. AS Monaco bracht deze week een bod uit op de voormalig speler van Roda JC Kerkrade.

Dertig miljoen niet genoeg voor voormalig Roda JC-speler Danilo

Volgens L'Equipe had Monaco liefst dertig miljoen euro over voor Danilo. Porto bevestigt dat het maandag inderdaad een bod heeft ontvangen, maar heeft de club uit de Ligue 1 laten weten dat de Portugese international niet te koop is. De 27-jarige controleur, die in het seizoen 2012/13 op huurbasis uitkwam voor Roda toen hij nog speler van Parma was, werd onlangs benoemd tot de nieuwe aanvoerder.

Danilo heeft sowieso een bewogen week achter de rug, want vorige week verliet hij nog het trainingskamp van Porto. Volgens de officiële lezing gebeurde dat wegens persoonlijke problemen, maar al snel lekte via Portugese media uit dat de defensieve middenvelder een aanvaring had gehad met trainer Sérgio Conceição. Danilo zou zijn coach erop hebben aangesproken dat hij te laat aanschoof voor het diner.

Danilo duelleert met Memphis Depay tijdens de Nations League-finale tussen Portugal en Oranje.
Danilo duelleert met Memphis Depay tijdens de Nations League-finale tussen Portugal en Oranje.

De oud-international van Portugal was daarover dusdanig woedend dat hij Danilo even niet hoefde te zien, maar een dag later keerde de kersverse aanvoerder van Porto weer terug op het trainingsveld. Inmiddels is de vrede tussen de twee kemphanen getekend, al is het maar omdat de vice-kampioen van Portugal de rust wil bewaren nu volgende week FK Krasnodar (met Tonny Vilhena) wacht in de derde voorronde van de Champions League.

Bij de fans van Porto is Danilo onverminderd populair. Tijdens de teamprestatie van afgelopen zaterdag werd de unaniem tot captain verkozen middenvelder (als opvolger van de naar Atlético Madrid vertrokken Héctor Herrera) met een ovationeel applaus begroet door de aanhang. Het statement waarin de club hem nu als onverkoopbaar betitelt, is eveneens een blijk van vertrouwen. Zijn toekomst ligt, ook na een bewogen week, bij Porto.

Feyenoord-aanvaller Graziano Pellè ondervindt de kracht van Danilo tijdens het seizoen 2012/13.
Feyenoord-aanvaller Graziano Pellè ondervindt de kracht van Danilo tijdens het seizoen 2012/13.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.