Deportivo ten onder bij debuut Babel, Bakkali redt Valencia

Ryan Babel is tegen een nederlaag aangelopen bij zijn debuut voor Deportivo La Coruña. De kampioen van 2000 verloor donderdag in het eigen Riazor van promovendus Leganés in La Liga. Valencia maakte een einde aan een zwarte serie.

Deportivo La Coruña-Leganés 1-2
Op het moment dat Babel in de 65ste minuut zijn entree maakte stond de 1-2 eindstand al op het bord. Luciano Neves en Gabriel maakten in de tweede helft de 1-0 van Celso Borges na 31 minuten ongedaan. Na vijf speelrondes in de Primera División bezet Deportivo La Coruña de dertiende plaats met vijf punten. Leganés heeft twee punten meer en staat elfde.

Babel tekende vorige week donderdag een contract dat hem tot eind 2016 bindt aan Deportivo La Coruña. De 29-jarige aanvaller was transfervrij nadat hij zijn contract met Al Ain liet ontbinden.

Valencia - Alavés 2-1
Het dramatisch aan het seizoen begonnen Valencia – nul punten uit vier duels -  boekte ten koste van Alavés (2-1) zijn eerste zege en klom van plek twintig naar de achttiende plaats. Drie minuten voor tijd verzilverde Dani Parejo een strafschop die werd toegekend na een overtreding van Marcos Llorente op voormalig PSV'er Zakaria Bakkali, die in de tachtigste minuut was ingevallen.

Valencia was in de 29ste minuut door een eigen doelpunt van Victor Laguardia op voorsprong gekomen. Een goal van Gaizka Toquero betekende vlak voor rust de 1-1. Bij Valencia fungeerde Voro als interim-trainer na het ontslag eerder deze week van Pako Ayestaran. Los Che zouden voormalig Villarreal-coach Marcelino op korte termijn aan willen stellen als nieuwe hoofdtrainer.