Dembélé steelt show bij gelijkspel Barça, Xavi geeft signaal aan Memphis

Reacties

Barcelona heeft dinsdagnacht in de voorbereiding een kleine misstap gemaakt. Tegen Juventus kwamen de Catalanen in Dallas niet verder dan een gelijkspel. Memphis Depay en Frenkie de Jong begonnen opnieuw op de bank.

Dembélé steelt show bij gelijkspel Barça, Xavi geeft signaal aan Memphis
Barcelona
Barcelona
2 - 2
Juventus
Juventus

Trainer Xavi Hernández koos in het Cotton Bowl Stadium, waar normaal het FC Dallas van doelman Maarten Paes acteert, dit keer voor een voorhoede met Pierre-Emerick Aubameyang, Robert Lewandowski en Ousmane Dembélé. Dat betekende dat miljoenenaankoop Raphinha - die tegen Real Madrid (0-1) nog de show stal - pas in de tweede helft hoefde op te dagen. Dezelfde vlieger ging op voor Memphis. Hoewel Pedri afwezig was, koos Xavi op het middenveld niet voor De Jong, maar voor Nico González, Sergio Busquets en Franck Kessié. Juventus moest het doen zonder Paul Pogba. Hij raakte bij zijn debuut afgelopen week geblesseerd. Ook Dusan Vlahovic kon niet spelen.

Het leek de Italianen aanvankelijk op te breken. Barça zette de Oude Dame vroeg op het veld vast en kreeg Juve snel onder druk. Na een geweldige actie van Busquets, die de bal veroverde en met een subtiele pass achter het standbeen verplaatste, kreeg Aubameyang de eerste kans. De Gabonees schoot naast. Na ruim een half uur werden de krachtsverhoudingen wel in de score uitgedrukt. Een onnavolgbare dribbel van Dembélé was Juve te machtig. De Franse aanvaller draaide Alex Sandro dol en schoot de bal hard tegen de touwen (0-1).

Daar kon Barça niet lang van nagenieten. Vijf minuten later liet Juve namelijk wat van zich horen. Na een vlijmscherpe counter kon Juan Cuadrado zijn spits bedienen. Moise Kean benutte die mogelijkheid (1-1). Het was het signaal voor Dembélé om nog eens op avontuur te gaan. De uitblinker deed dat middels een zelfde soort actie als bij de openingstreffer. Na een prachtige opening van Busquets draaide hij opnieuw Sandro dol. Ook Cuadrado moest het deze keer ontgelden. En opnieuw schoot de buitenspeler raak: 1-2.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

In de tweede helft ging Xavi wisselen. De Jong kwam in de ploeg, net als Raphinha en Gavi. Memphis moest echter nog even blijven zitten. Het leek een signaal te zijn naar de spits, die tegen Real Madrid ook al genoeg moest nemen met een klein half uur. Memphis lijkt langzaam naar de uitgang gedrukt te worden door Barça. Veel leverde het niet op, want Barça was snel na rust de voorsprong weer kwijt. Opnieuw was Kean de defensie te vlug af en kon de spits van dichtbij raak schieten (2-2). Daarop besloot Xavi de topschutter van Oranje toch maar van stal te halen. Memphis kreeg zelfs nog een mogelijkheid om Barça de winst te bezorgen, maar miste. Raphinha nog de kruising raakte met een prachtige vrije trap.

Verder kwamen de ploegen niet. Daardoor kreeg Barcelona na zeges op Inter Miami (0-6) en Real Madrid (0-1) huiswerk mee. In de rondreis door de Verenigde Staten krijgt het nog één test. Zondag zal in New York Red Bulls de tegenstander zijn. In Camp Nou treft het daarna nog het Mexicaanse Pumas UNAM.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.