Debuut bij PSG smaakt naar meer voor Xavi Simons

Reacties

Hij klopte al even op de deur en woensdagavond was het dan zover: het debuut van Xavi Simons in het eerste elftal van Paris Saint-Germain. Na zijn invalbeurt in de bekerwedstrijd tegen SM Caen staat de jonge Nederlander al te trappelen voor zijn volgende kans van Mauricio Pochettino.

Debuut bij PSG smaakt naar meer voor Xavi Simons
© Pro Shots
Caen
Caen
0 - 1
PSG
PSG

Simons is al jarenlang een enorme hype en een fenomeen op social media. De middenvelder maakte als jeugdspeler veel indruk in de jeugdopleiding van Barcelona en vertrok in de zomer van 2019, na negen seizoenen in La Masía, naar Paris Saint-Germain. Simons stroomde in bij de Onder-19 en werd daar klaargestoomd voor het grote werk.

De middenvelder trainde al regelmatig mee met de sterren van PSG en werd in september voor het eerst bij de wedstrijdselectie opgenomen. Tot een debuut tegen RC Lens kwam het echter niet. Ook bij de competitiewedstrijden tegen Nîmes, Saint-Étienne, Stade Brest en opnieuw Nîmes werd Simons nog niet ingezet, maar woensdag mocht hij dan eindelijk invallen. In het bekerduel met Caen kwam de zeventienjarige middenvelder dertien minuten voor tijd in de ploeg voor Julian Draxler.

PSG stond op het moment van de invalbeurt van Simons al op een 0-1 voorsprong en aan die tussenstand veranderde niets meer. Voor Simons werd het desondanks een invalbeurt om nooit meer te vergeten: een volgende stap richting de gewenste top is gezet door de jongeling.

'Dit was een heel bijzonder moment voor mij', zei Simons na afloop voor de camera van PSG TV. 'Ik hoop dat er nog veel meer van dit soort momenten zullen komen. Het is altijd speciaal om je eerste wedstrijd te spelen en ik ben erg gelukkig en emotioneel. Het team heeft goed gespeeld en we zijn blij dat we in de volgende ronde van het bekertoernooi zitten.'

Met zijn zeventien jaar, negen maanden en 22 dagen staat Simons op de twintigste plaats als het gaat om jongste debutanten ooit bij PSG. Op één staat huidig Bayern München-aanvaller Kingsley Coman, die zestien jaar, acht maanden en vier dagen oud was toen hij in februari 2013 voor de leeuwen werd gegooid tegen Sochaux.

PSG neemt het zaterdag op tegen OGC Nice en neemt het drie dagen later in de Champions League op tegen Simons' oude club Barcelona.

Xavi Simons onder de loep: een hype of toekomstig leider Oranje?
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.