De zoektocht van Ten Hag: is Jamie Vardy (35) dan de oplossing?

Reacties

Manchester United heeft nog ruim twee weken de tijd om het elftal te versterken en manager Erik ten Hag lijkt vooral op zoek te zijn naar vers bloed voor zijn voorhoede. Dat heeft, uiteraard, te maken met de onzekerheid over de sportieve toekomst van Cristiano Ronaldo. De Engelse kranten zitten er bovenop en brengen de ene na de andere spits in verband met United.

De zoektocht van Ten Hag: is Jamie Vardy (35) dan de oplossing?

Ten Hag kent een beroerde start bij United, dat na nederlagen tegen Brighton & Hove Albion (1-2) en Brentford (4-0) onderaan staat in de Premier League. Ronaldo had in laatstgenoemde wedstrijd een basisplaats, maar als diepe spits wist de 37-jarige Portugees niet te imponeren. Ronaldo hoopt nog een transfer te kunnen maken naar een club die dit seizoen in de Champions League speelt en loopt volgens de Engelse media zwaar ontevreden rond bij United. Nu wordt beweerd dat Ronaldo zich op trainingscomplex Carrington volledig afzondert en in zijn eentje aan tafel zit voor de lunch.

United probeert nog een nieuwe aanvaller te halen, maar de vraag is wie de problemen die Ten Hag ziet in zijn voorhoede kan oplossen. De manager zette in op een hernieuwde samenwerking met Marko Arnautovic, die hij nog kent van zijn tijd bij FC Twente en momenteel onder contract staat bij Bologna. De Italianen weigeren echter om de Oostenrijks international te laten gaan. Een transfer van Arnautovic is daardoor van de baan.

In de afgelopen dagen werden de namen van Álvaro Morata (Atlético Madrid) en Pierre-Emerick Aubameyang (Barcelona) naar voren geschoven en volgens The Athletic, toch een betrouwbaar medium uit Engeland, wordt er nu ook gedacht aan de 35-jarige Jamie Vardy van Leicester City. Hij is bezig aan zijn tiende seizoen in het King Power Stadium en heeft een contract dat volgend jaar afloopt. United zou overwegen om deze verbintenis af te kopen. Met zijn manier van spelen past Vardy wel in het spelletje (lees: het druk zetten) zoals Ten Hag dat voor ogen heeft.

De volgende wedstrijd die United speelt is pas over een week, wanneer aartsrivaal Liverpool op een maandagavond op bezoek komt.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.