De Vrij en Dumfries kegelen 'Nederlands' Atalanta uit bekertoernooi

Internazionale heeft dinsdag ten koste van Atalanta Bergamo de halve finale van het toernooi om de Coppa Italia bereikt. Na een weinig verheffend schouwspel juichten Denzel Dumfries en Stefan de Vrij en dropen de Nederlanders van Atalanta af.

Internazionale
1 - 0
Atalanta Bergamo

Bij Inter stonden naast De Vrij en Dumfries ook Eredivisie-bekenden Andre Onana en Robin Gosens in de basis. Teun Koopmeiners, Hans Hateboer en Marten de Roon startten bij de bezoekers, waardoor het Nederlandse aandeel in de wedstrijd groot was. Hakan Çalhanoglu was in de eerste helft het dichtst bij een doelpunt. Hij raakte de paal namens Inter.

Vlak na rust hoopte Lautaro Martínez op een strafschop na een vermeende overtreding op hem, maar die kreeg de Argentijn niet. De aanvaller was even later wel belangrijk met een assist. Verdediger Matteo Darmian stoomde mee op en Martínez bereikte hem met een goede pass. Met zijn linkervoet schoof Darmian de bal vervolgens in de verre hoek: 1-0.

Atalanta was daarna niet meer bij machte om iets terug te doen, waardoor Inter aan de treffer van Darmian genoeg had om de halve finale te bereiken. Daarin wacht een dubbele confrontatie met Juventus of Lazio.