De Serie A als het walhalla voor ontevreden Premier League-spelers

Reacties

Ook deze winter zochten meerdere spelers uit de Premier League hun heil in Italië. De Serie A blijkt dit seizoen een gewilde bestemming voor voetballers die in Engeland ontevreden waren met hun situatie. In aanloop naar de komende speelronde zetten we de belangrijkste Premier League-vluchters op een rij.

De Serie A als het walhalla voor ontevreden Premier League-spelers
© Pro Shots

Internazionale

In de jacht op de Scudetto pakte Internazionale deze maand al door. De club verdubbelde zelfs het aantal spelers dat dit seizoen overkwam uit Engeland. Na Romelu Lukaku en Alexis Sánchez volgden Ashley Young en Victor Moses. Young kwam net als Sánchez op huurbasis over van Manchester United, Moses wordt geleend van Chelsea. Beiden waren uitgekeken op Engeland, waar Moses al langere tijd verhuurd werd aan Fenerbahçe. Young droeg vorig seizoen zelfs nog een tijdje de aanvoerdersband, maar raakte in de eerste seizoenhelft meer buiten het beeld van manager Ole Gunnar Solskjaer.

Lukaku snapt de keuze van zijn nieuwe ploeggenoten en legde tegen Sky Sports uit waarom hij in de zomer voor Inter koos. 'Ik moest mezelf opnieuw uitvinden. Vorig seizoen had ik het moeilijk. Het ging niet zoals ik wilde en ik speelde niet goed. Ik moest bij mezelf te rade gaan wat er mis ging en kwam tot de conclusie dat het tijd was voor een nieuwe omgeving. In maart heb ik die beslissing genomen en ik ben er blij mee, ik denk dat het de juiste is geweest. Het was voor beide partijen beter om uit elkaar te gaan.'

Ashley Young komt aan bij zijn nieuwe club Internazionale.
© Pro Shots
Ashley Young komt aan bij zijn nieuwe club Internazionale.

De Belgische spits is een succes bij Inter met achttien goals in 26 officiële duels. Alexis kwam mede door een kuitblessure nog maar weinig aan spelen toe. Lukaku merkt in ieder geval dat het niveau van de trainingen onder Antonio Conte veel hoger ligt. 'Ik weet nog wel dat ik voor het eerst meedeed. Het fysieke werk, dat was ik niet gewend. Er wordt weleens gezegd dat de Premier League fysiek gezien de sterkste competitie is, maar niemand traint zo hard als wij. Als speler ben je hier echt zo fit als je maar zijn kan.'

AS Roma

Ook in Rome spelen enkele Premier League-verlaters. De belangrijkste is Chris Smalling, die vorig seizoen bij United al geen vaste waarde meer was en na de komst van de peperdure Harry Maguire naar AS Roma vertrok. De Italianen huren de dertigjarige verdediger en de samenwerking is tot nu toe uiterst succesvol. Mits hij niet geblesseerd is, is Smalling verzekerd van een basisplaats. Dat geldt niet voor Henrikh Mkhitaryan, die op de laatste dag van de zomerse transferperiode door Roma op huurbasis werd overgenomen van Arsenal. De Armeense aanvaller begon als basisspeler, maar sukkelt nu met blessures en speelde pas elf duels. Voor Davide Zappacosta, gehuurd van Chelsea, is het al helemaal een dramatisch seizoen. De Italiaan scheurde al vroeg in het seizoen zijn kruisband af en staat sindsdien aan de kant.

Juventus

In Turijn ging men in de zomer aan de haal met Danilo, die door Juventus werd overgenomen van Manchester City. In ruil kregen de Engelsen daar João Cancelo voor terug. Voor de Braziliaan is er nog maar weinig veranderd aan zijn situatie. Nieuwe omgeving, andere club, maar nog wel stevige concurrentie op de rechtsbackpositie. Bij City was dat van Kyle Walker, in Turijn houdt rechtsbuiten Juan Cuadrado hem met regelmaat op de bank. Daardoor kwam Danilo pas tot zestien officiële wedstrijden voor Juventus.

Danilo als reserve bij Juventus.
© Pro Shots
Danilo als reserve bij Juventus.

Hieronder nog drie korte voorbeelden van spelers die hun geluk beproeven in de Serie A:

Parma: De laatste ontevreden United-speler die we hier behandelen is Matteo Darmian. In de tijd van Louis van Gaal kwam de Italiaanse rechtsback naar Old Trafford, maar na het vertrek van de Nederlandse manager kwam Darmian nauwelijks meer aan spelen toe. Onder José Mourinho werd hij bijna wekelijks aan clubs uit Italië gelinkt en afgelopen zomer werd het vertrek dan eindelijk officieel. Parma sloeg toe en vond in Darmian een gewaardeerde basisklant.

Napoli: De periode van Fernando Llorente in de Premier League begon nog uitstekend met veel goals bij Swansea City, maar sinds Tottenham Hotspur hem in 2017 overnam, ging het bergafwaarts. In Londen was de Spaanse spits voornamelijk stand-in van Harry Kane en Heung-Min Son. De stap naar Napoli kan nog geen succes worden genoemd. Bij de in crisis verkerende club moet Llorente het vooral doen met invalbeurten. De twee treffers tegen Lecce (1-4 zege) in het begin van het seizoen gelden als zijn hoogtepunt tot nu toe.

Fiorentina: Het Engelse avontuur van Patrick Cutrone heeft precies 164 dagen geduurd. Mede vanwege de Financial Fair Play-reglementen moest AC Milan in de zomer afscheid nemen van de aanvaller en verkocht het hem aan Wolverhampton Wanderers. Die club verhuurde Cutrone op 10 januari aan Fiorentina en gezien de cijfers is dat niet gek. In 24 optredens scoorde Cutrone maar drie keer. In Florence hoopt hij op betere tijden.

Het programma in de 21ste speelronde van de Serie A:


Vr 24 jan. 2020

Za 25 jan. 2020

Zo 26 jan. 2020

Bekijk hier al onze video's
Meer Serie A
Meer over Serie A
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.