De Rossi vreest Leverkusen: 'Alonso misschien wel beste trainer ter wereld'

Reacties

Daniele De Rossi is erg onder de indruk van het Bayer Leverkusen van Xabi Alonso. Zijn team AS Roma treedt donderdag met veel ontzag aan tegen de kampioen van Duitsland.

De Rossi vreest Leverkusen: 'Alonso misschien wel beste trainer ter wereld'
AS Roma
AS Roma
0 - 2
Bayer Leverkusen
Bayer Leverkusen

De parallellen zijn duidelijk: De Rossi (40) en Alonso (42) zijn van dezelfde generatie, waren beide controlende middenvelders in de top van Europa en nu beginnend trainer op datzelfde niveau. Alleen heeft Alonso zijn eerste prijs als te pakken – en hoe: Leverkusen is nog ongeslagen en aast na de landstitel ook op de eindzege in de Europa League.

'Er is van alles om bang voor te zijn', zei De Rossi dan ook op zijn persconferentie in aanloop naar de eerste ontmoeting in de halve finale met Alonso's team. 'De manier waarop ze spelen, maar ook hun lange serie ongeslagen wedstrijden. Ik heb veel respect voor hun coach, misschien wel de beste ter wereld, die geweldige spelers tot zijn beschikking heeft die geweldig voetbal spelen.'

Daar houdt het niet bij op. 'Nog iets om respect voor te hebben is dat ze ongeslagen zijn terwijl ze zo vaak op achterstand zijn gekomen', zei De Rossi. 'Ze zijn gefocust en volhardend tot de laatste minuten. Dat is nog iets wat ik vrees en waarvoor ik respect heb. Maar dat geldt ook andersom: wij hebben ook regelmatig gescoord in de laatste minuten. Dat kan alleen als je mentaal en fysiek sterk blijft.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer AS Roma
Meer over AS Roma
Meer Bayer Leverkusen
Meer over Bayer Leverkusen
Meer UEFA Europa League
Meer over UEFA Europa League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.