De Roon krijgt boete voor 'Rotterdamse wraak' en sneer naar AS Roma

Reacties

Marten de Roon heeft een boete gekregen van de Italiaanse voetbalbond. In de ogen van de tuchtcommissie van de bond kon een socialmediapost van de middenvelder na een wedstrijd van Atalanta Bergamo tegen AS Roma niet door de beugel.

De Roon krijgt boete voor 'Rotterdamse wraak' en sneer naar AS Roma
© Pro Shots

De Roon staat bekend om zijn geestige posts op sociale media, maar de Italiaanse bond was daar minder van gecharmeerd. De middenvelder kreeg de boete voor een Twitterbericht uit april, toen hij met Atalanta AS Roma met 3-1 versloeg. De zege volgde vlak na de Europese confrontatie tussen Feyenoord en Roma. De Italianen versloegen Feyenoord met 4-1 in de return van de kwartfinale van de Europa League.

Toen Atalanta vervolgens afrekende met Roma kon De Roon het niet laten om te reageren. Via sociale media hintte de middenvelder naar zijn jeugd in de omgeving van Rotterdam en gooide hij zout in de Romeinse wonden. 'Als je roots in Rotterdam liggen en je AS Roma verslaat', schreef De Roon, met daarbij een beeld waarop de middenvelder zijn middelvinger opstak.

De Italiaanse bond schrijft dat de post van De Roon 'kleinerend, opruiend, beledigend en aanstootgevend' was richting AS Roma. Het kwam de middenvelder op een boete van tweeënhalfduizend euro te staan.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Atalanta
Meer over Atalanta
Meer M. de Roon
Meer over M. de Roon
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.