De mismatch tussen Solari en Real Madrid

Reacties

Santiago Solari heeft het nog geen half jaar volgehouden als hoofdtrainer van Real Madrid. De Spaanse topclub heeft de Argentijn per direct ontslagen naar aanleiding van de teleurstellende resultaten. Zinedine Zidane neemt het stokje over van Solari.

De mismatch tussen Solari en Real Madrid

De uitschakeling in de Champions League door Ajax, dat thuis met 1-2 verloor maar dat in Madrid meer dan rechtzette met een 1-4 zege, is de directe aanleiding voor het ontslag van Solari. De 42-jarige trainer had pas sinds 29 oktober de leiding bij De Koninklijke, waar hij de eveneens dit seizoen ontslagen Julen Lopetegui opvolgde.

Real Madrid is bezig aan een verloren seizoen. In La Liga is koploper Barcelona uit het zicht en de Catalanen bleken ook in het toernooi om de Copa del Rey een niet te nemen horde. Alle focus lag daarom op nieuw succes in de Champions League, maar daar stak Ajax vorige week hardhandig een stokje voor.

Met Solari neemt Real Madrid afscheid van een echte clubman. Tussen 2000 en 2005 kwam de Argentijn als speler uit voor de Spaanse grootmacht, waar hij tussen 2013 en 2018 als jeugdtrainer actief was. 

Het begin van Solari bij Real was niet slecht. In zijn eerste 26 officiële duels als hoofdtrainer boekte de Argentijn 20 zeges en bovendien maakten spelers als Sergio Reguilón en Vinícius Júnior grote stappen in hun ontwikkeling. In die periode won Real ook het WK voor clubs door Al-Ain te verslaan in de finale (4-1). Tegelijkertijd oogden de Madrilenen ook kwetsbaar, getuige de wanvertoningen tegen Eibar (3-0), CSKA Moskou (0-3) en Real Sociedad (0-2).

Het inzetten van Vinícius en Reguilón was een direct gevolg van de motie van wantrouwen van Solari richting Marcelo en Isco. Het duo, dat aanzienlijke bijdrage leverde aan het succes van Real de afgelopen jaren, werd door de jonge trainer zonder pardon op de reservebank gezet. Hetzelfde gold voor Gareth Bale, die nog wel af en toe in actie kwam. Binnen de selectie zorgde het voor spanningen, zeker toen de resultaten minder werden.

Begin februari stortte het elftal ineen. Eerst werd er in de competitie thuis verloren van Girona, daarna volgden twee nederlagen op rij in Clásico's tegen Barcelona en als klap op de vuurpijl kwam de dramatische 1-4 vernedering door Ajax in de Champions League. Real verspeelde zo in zeven dagen tijd de kans op drie prijzen.

'Real Madrid gaat een superster halen: Neymar, Mbappé of Hazard'

Balans Real Madrid onder Solari

Wedstrijden 32
Gewonnen 22
Gelijk 2
Verloren 8
Doelpunten voor 71
Doelpunten tegen 37
Punten 68
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Real Madrid
Meer over Real Madrid
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.