'Zidane krijgt Galáctico's nu wél, Real-spelers wilden Mourinho niet'

Reacties

Dat een hoofdtrainer zo snel terugkeert bij een internationale topclub, is zelden vertoond. De situatie bij Real Madrid is sinds het vertrek van Zinedine Zidane dan ook volledig veranderd. Voorzitter Florentino Pérez accepteert nu wél dat de selectie van De Koninklijke nieuwe impulsen nodig heeft.

'Zidane krijgt Galáctico's nu wél, Real-spelers wilden Mourinho niet'

Die mening was Zidane afgelopen zomer na het winnen van de derde Champions League op rij ook al toegedaan, aangezien Real in La Liga op zeventien punten achterstand eindigde van Barcelona. Pérez was het daar echter niet mee eens, waarop de 46-jarige Fransman uit eigen beweging opstapte.

Real trok weliswaar spelers aan als Thibaut Courtois, Álvaro Odriozola en Mariano Diáz, terwijl ook de eerder al afgeronde transfer van Vinícius Júnior bij het lijstje zomerversterkingen kan worden genoemd, een echte wereldster kwam er niet. En dat was wel nodig door het vertrek van Cristiano Ronaldo.

De gevolgen zijn bekend. Real kent een dramatisch seizoen en na twee trainersontslagen is Zidane nu ook de aangewezen man om de wederopbouw te leiden. De Spaanse media zijn het erover eens dat de voormalig Wereldvoetballer van het Jaar daarbij veel meer inspraak zal krijgen in het transferbeleid.

Galáctico
En er valt heel wat te bespreken. De verwachting is dat Real komende zomer minimaal één Galáctico zal aantrekken, waarbij Eden Hazard, Kylian Mbappé en Neymar het meest worden genoemd. Pérez grapte na de presentatie van Zidane zelfs dat hij Mbappé en Neymar allebei wel wil hebben.

'Real Madrid gaat een superster halen: Neymar, Mbappé of Hazard'

Gevraagd of Zidane een belangrijke rol kan spelen in het aantrekken van bijvoorbeeld Mbappé, hield Pérez het opnieuw luchtig. 'Zidane is Frans, dus misschien kan hij iets regelen met Mbappé. Maar we willen eerst het seizoen op een goede manier beëindigen, daarna richten we ons op de voorbereiding voor komend seizoen.'

Real bouwde in het verleden een flinke repuatie op als het gaat om het aantrekken van wereldsterren, maar de laatste echt grote transfer dateert alweer van 2014. Toen kwam WK-topscorer James Rodríguez voor 75 miljoen euro over van AS Monaco. Nu breekt dus mogelijk een nieuw Galáctico-tijdperk aan, met Zidane als roerganger.

Real zal allereerst het ticket voor de Champions League moeten veiligstellen, zodat het ook wat te bieden heeft aan de wereldsterren. Volgens Spaanse media moet Zidane de schade repareren die Santiago Solari heeft aangericht, door op een zijspoor belande vedetten als Isco, Marcelo en Gareth Bale hun plek in het elftal terug te geven.

Mourinho
Volgens oud-voorzitter Ramón Calderón is de Fransman daarvoor de aangewezen persoon, veel meer dan bijvoorbeeld José Mourinho. 'De spelers hielden van hem en hij was in staat te breken met de ideeën van coaches als Rafa Benítez en José Mourinho, die met ijzeren hand regeerden', vertelde Calderón in gesprek met Sky Sports.

Oud-trainer Mourinho werd ook genoemd als kandidaat, maar daar heeft de spelersgroep van Real volgens Calderón een stokje voor gestoken. 'Zij wezen die mogelijkheid af. Hij vertrok bij Real met een hoop problemen, zijn komst had alleen maar meer problemen veroorzaakt. José Mourinho was een stap terug geweest.'

Dat zegt volgens Calderón niets over de capaciteiten van de Portugese coach, die in december werd otslagen bij Manchester United. 'Hij is een goede trainer die veel prijzen heeft gepakt, maar veel leiders in de kleedkamer zagen hem niet zitten. Ik denk dat dat een belangrijke rol heeft gespeeld in de besluitvorming.'

De cover van AS: 'Zidane keert terug met de volledige macht'
De cover van AS: 'Zidane keert terug met de volledige macht'
De cover van Marca: 'De held keert terug' & "We gaan dingen veranderen"
De cover van Marca: 'De held keert terug' & "We gaan dingen veranderen"
De cover van Mundo Deportivo: 'El Renazzido'
De cover van Mundo Deportivo: 'El Renazzido'
De cover van Sport: 'De redder in nood'
De cover van Sport: 'De redder in nood'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.