'Crisisberaad bij Real Madrid na demasqué tegen Ajax'

Reacties

De leiding van Real Madrid zou serieus met de gedachte spelen om Santiago Solari de laan uit te sturen na de dramatische week waarin De Koninklijke werd uitgeschakeld voor drie prijzen.

'Crisisberaad bij Real Madrid na demasqué tegen Ajax'

Dat melden onder meer Marca en La Sexta. Al tijdens het memorabele Champions League-duel met Ajax (1-4) van dinsdagavond zou er op het ereterras overleg zijn gevoerd over het lot van Solari, die in het najaar aan zijn klus als eindverantwoordelijke begon na het ontslag van Julen Lopetegui.

De Koninklijke nam met de staart tussen de benen afscheid van het miljardenbal. Vorige week woensdag sneuvelde Real Madrid al in de halve finale van het Copa del Rey-toernooi tegen Barcelona, dat zaterdag in La Liga ook te sterk was voor de Madrilenen, die daardoor een achterstand van twaalf punten hebben op de Catalaanse lijstaanvoerder.

Marca meldt dat voorzitter Florentino Pérez afgelopen nacht al crisisberaad heeft gevoerd met Solari. Na allerlei andere gesprekken zou de preses pas om 1.15 uur Bernabéu hebben verlaten. Volgens La Sexta kan Solari weleens op zeer korte termijn worden ontslagen. Een complicerende factor is wel dat potentiële interim-trainers als Raúl, die in de jeugd werkzaam is, niet de vereiste papieren hebben.

Mourinho
Bij de bookmakers is José Mourinho overigens de favoriet om vanaf het seizoen 2019/20 als hoofdtrainer van Real Madrid te fungeren. De Portugees was eerder al tussen 2010 en 2013 de oefenmeester van Los Merengues. Voormalig Real Madrid-preses Ramón Calderón waarschuwt Pérez vast. 'Mourinho heeft al zoveel schade aangericht bij deze club', vertelde hij dinsdagavond aan ESPN. 'De fans van Real Madrid houden niet van zijn stijl, ze willen een team zien dat speelt zoals Ajax, met lef en bravoure.' Solari's contract loopt pas in de zomer van 2021 af.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Real Madrid
Meer over Real Madrid
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.