Solari wacht lot af na zware week: 'Ik blijf mijn spelers trouw tot de dood'

Reacties

Santiago Solari weet niet hoe lang hij nog trainer van Real Madrid mag blijven. De Argentijn nam eind oktober het roer bij De Koninklijke over van Julen Lopetegui, maar is er niet in geslaagd het schip drijvende te houden. Mogelijk was de ontmoeting met Real Valladolid van zondag (1-4) zijn laatste.

Solari wacht lot af na zware week: 'Ik blijf mijn spelers trouw tot de dood'

Sinds de riante nederlaag tegen Ajax in de Champions League speculeren de Spaanse kranten dag in, dag uit over het lot van Solari. Zondag zat de coach echter 'gewoon' op de bank tegen Valladolid. Hij zag hoe zijn team een moeilijke fase doorkwam en zich uiteindelijk van een 1-0 achterstand terugknokte naar een ruime zege.

'Het is een zware week geweest', stak Solari van wal op de persconferentie. 'Voor iedereen, ook voor de spelers. Dat zag je terug in de eerste 25 minuten van de wedstrijd. Toen hadden we het zwaar. De rest van de wedstrijd ging het beter, dat zegt iets over onze teamgeest en inzet.'

Of de 1-4 overwinning van zondag Solari wat extra lucht verschaft als trainer, is afwachten. Diverse namen zingen rond als opvolger, maar dan moet Solari wel eerst van zijn taken ontheven worden. Op de vraag van een verslaggever of hij maandag nog trainer van Real Madrid zal zijn, was Solari duidelijk. 'Dat weet ik niet. Die vraag kan ik niet beantwoorden. Morgen trainen we weer, daar richt ik me op.'

Ook directeur Emilio Butragueño wilde niets loslaten over zijn plannen - en die van voorzitter Florentino Pérez. 'Ik ben hier om over de wedstrijd te praten', was het enige dat hij wilde zeggen wanneer hij gevraagd werd naar Solari's toekomst. De vraag is hoe Butragueño en Pérez de komende dagen voor zich zien. Zaterdag speelt Real Madrid in eigen huis tegen Celta de Vigo. 

Nácho Fernández gaf na de 1-4 zege op Real Valladolid te kennen dat de zege van zondag de rest van de week niet verdoezelt. 'Bij deze club moet je áltijd winnen en wij willen iedere prijs pakken. We blijven strijden en hopen aan het einde van dit seizoen op vakantie te gaan met een prijs in handen', aldus de verdediger.

'Het is op dit moment lastig, maar Solari is onze trainer. Wij steunen hem tot de dood', verzekerde Nácho. Geconfronteerd met die woorden reageerde Solari in vergelijkbare bewoordingen. 'Ik blijf mijn spelers ook trouw tot de dood.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.