De Ligt is helemaal terug: Juve mag zich opmaken voor bekerkraker

Reacties

Juventus heeft zich geplaatst voor de halve finale van de strijd om de Coppa Italia. Woensdagavond werd Serie B-club SPAL opzij gezet, de overwinning in eigen huis kwam met Matthijs de Ligt achterin geen enkel moment in gevaar.

De Ligt is helemaal terug: Juve mag zich opmaken voor bekerkraker
© Pro Shots
Juventus
Juventus
4 - 0
SPAL
SPAL

De Ligt maakte afgelopen zondag al zijn rentree na een coronabesmetting, tegen Bologna viel de Nederlandse mandekker tijdens de slotfase in. Tegen SPAL stond hij er vanaf het begin, het feit dat De Ligt de volle negentig minuten speelde bewees dat hij weer helemaal terug is.

Met De Ligt, die werd gekoppeld aan de eveneens jonge Merih Demiral, hield Juve de nul en werd SPAL dus simpel opzij gezet. De regerend landskampioen werd al in de vijftiende minuut in het zadel geholpen door een overtreding op Adrien Rabiot, die zo een penalty versierde.

Bij afwezigheid van Cristiano Ronaldo, die rust kreeg, ging Álvaro Morata achter de bal staan en hij faalde niet. Vervolgens liep Juve uit via Gianluca Frabotta, waarna Dejan Kulusevski de wedstrijd tien minuten voor tijd in het slot gooide. Het verzet van SPAL was allang gebroken toen Federico Chiesa ook nog een duit in het zakje deed. 

Door de zege van Juventus volgt er een nieuwe topper in het Italiaanse bekertoernooi, Internazionale is namelijk de tegenstander van De Oude Dame in de halve eindstrijd. Inter schakelde in de vorige ronde stadgenoot AC Milan uit.

Bekijk hier al onze video's
Meer M. de Ligt
Meer over M. de Ligt
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.