Nota bene Eriksen beslist Milanese derby na bizarre hoofdrol Zlatan

Reacties

Een goal, een opstootje met Romelu Lukaku én een rode kaart: Zlatan Ibrahimovic greep woensdagavond de hoofdrol van de derby tussen Internazionale en AC Milan in de kwartfinale van het toernooi om de Coppa Italia. Genoeg voor de zege was de goal van Ibrahimovic niet. Christian Eriksen maakte in de 98ste minuut de winnende goal.

Nota bene Eriksen beslist Milanese derby na bizarre hoofdrol Zlatan
© Pro Shots
Internazionale
Internazionale
2 - 1
AC Milan
AC Milan

Wat had Ibrahimovic gezegd tegen Lukaku? Dat was woensdagavond de grote vraag op social media. Op slag van rust stonden de spitsen en krachtpatsers van AC Milan en Internazionale hoofd tegen hoofd, waarna Lukaku door zijn ploeggenoten gekalmeerd moest worden. De Belg was nauwelijks rustig te krijgen terwijl de Zweedse AC Milan-spits nog wat naschreeuwde naar Lukaku, nota bene zijn voormalige ploeggenoot bij Manchester United. Beide kemphanen kregen een gele kaart. Iets wat een van de twee nog duur zou komen te staan.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Naast het opstootje tussen Ibrahimovic en Lukaku gebeurde er toch ook voetballend voldoende in deze kwartfinale van het Coppa Italia-toernooi. Het was namelijk de Zweedse AC Milan-spits, overigens gewoon mét haar, die de score had geopend na ruim een halfuur spelen. Ibrahimovic schoot de bal fraai in de verre hoek binnen en daarmee maakte hij zijn achtste goal namens AC Milan in een derby tegen Inter. De aartsrivaal van AC Milan is daarmee de favoriete tegenstander van Ibracadabra als speler van de Rossoneri.

Toch ging het al snel niet meer over de goal van Ibrahimovic. Het opstootje met Lukaku was hét moment van de wedstrijd en dat was vervolgens nog meer het geval toen de gele kaart die Ibrahimovic kreeg bij het opstootje hem duur kwam te staan. Tien minuten na rust zette de 39-jarige Zweed druk op Aleksandar Kolarov en hij probeerde de Serviër de bal te onfutselen, maar volgens de arbiter maakte Ibrahimovic daarbij een overtreding die geel waard was. Hoewel die beslissing zwaar genoemd mocht worden, zorgde Ibrahimovic er na zijn goal, opstootje en rode kaart voor dat AC Milan de 0-1 voorsprong met tien man moest proberen te verdedigen.

Dat lukte niet. Het was nota bene Lukaku die de openingsgoal van Ibrahimovic van het scorebord vaagde. Dat deed de Belg uit een ogenschijnlijk gemakkelijk gegeven strafschop. Nicolò Barella kapte Rafael Leão uit en de AC Milan-aanvaller raakte Barella lichtjes bij zijn sliding. Barella maakte dankbaar gebruik van de sliding en ging naar het gras: strafschop. Lukaku pakte dat cadeautje maar al te graag uit en ramde de bal snoeihard via de onderkant van de lat binnen: 1-1.

Lukaku had zijn gram vlak voor tijd nog helemaal kunnen halen toen hij in blessuretijd dé kans op de 2-1 kreeg, maar de Belg stuitte van dichtbij op Milan-doelman Ciprian Tatarusanu. Verlenging leek zodoende aanstaande, maar dat was buiten Christian Eriksen gerekend. De Deen schoot in de 98ste (!) minuut een vrije trap op prachtige wijze tegen de touwen. Nota bene de speler die weg moet bij Internazionale zorgde zodoende voor de zege van Nerazzurri in de Derby della Madonnina.

Woensdagavond weet Inter tegen wie de ploeg het op moet nemen in die halve finale. De ploeg van Antonio Conte speelt tegen de winnaar van het duel tussen Juventus en SPAL.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.