Wintertitel AC Milan krijgt wrange bijsmaak na oorwassing van Atalanta

Reacties

AC Milan heeft zaterdag de wintertitel gepakt. Dat gebeurde niet op eigen kracht. Na de pijnlijke thuisnederlaag tegen Atalanta Bergamo kwam de hulp van Udinese.

Wintertitel AC Milan krijgt wrange bijsmaak na oorwassing van Atalanta
© Pro Shots
AC Milan
AC Milan
0 - 3
Atalanta Bergamo
Atalanta Bergamo

AC Milan had één punt nodig om zich te verzekeren van de wintertitel. Atalanta Bergamo wilde niet meewerken aan het feestje van de Rossoneri. In San Siro werd dat onderstreept in de eerste helft met kansen voor onder meer Hans Hateboer (zijnet) en Josip Ilicic (na pass Marten de Roon). In de 25ste minuut kregen de gasten waar ze het meest recht op hadden. Met een duikkopbal door de benen van doelman Gianluigi Donnarumma brak Cristian Romero de ban.

Vroeg in de tweede helft pakten er meer donkere wolken voor de gastheren samen boven San Siro. Een onnodige actie van Franck Kessie – hij plantte zijn elleboog in het gezicht van Ilicic – leidde tot een strafschop. Het slachtoffer klaarde de klus vanaf elf meter naar behoren; 0-2.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Gedwongen door de achterstand probeerde Milan de druk meer naar voren te verleggen. Het leidde tot meer kansen voor Atalanta dan voor de thuisploeg, die een kwartier voor tijd alle hoop zag vervliegen. Duván Zapata deelde de genadeklap uit aan de Rossoneri, waar nieuweling Mario Mandzukic als invaller de slechte beurt niet kon voorkomen. Ondanks de pijnlijke nederlaag is Milan wel de beste na de eerste seizoenshelft, al zal deze wintertitel vanwege het resultaat tegen Atalanta geen vreugde opleveren.

Udinese
Udinese
0 - 0
Internazionale
Internazionale

Internazionale had vorige week met de overtuigende zege op Juventus zijn status van titelkandidaat onderstreept. Tegen Udinese, dat begon met Marvin Zeegelaar in de basis en Bram Nuytinck inbracht, moesten de Nerazzurri dat goede gevoel weer even parkeren. Het doelpuntloze gelijkspel was het onverwachte resultaat van het machteloze Inter, die zich door de wintertitel voor Milan extra slecht voelde. Dat Antonio Conte in de slotfase werd weggestuurd, vertelde het verhaal van de frustrerende avond van de nummer twee van de ranglijst.

Serie A

Stand Serie A 2020/2021

Italië

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Internazionale
38
28
7
3
89-35
+54
91
2
AC Milan
38
24
7
7
74-41
+33
79
3
Atalanta Bergamo
38
23
9
6
90-47
+43
78
4
Juventus
38
23
9
6
77-38
+39
78
5
Napoli
38
24
5
9
86-41
+45
77
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.