De Bruyne wél de beste in BBC-verkiezing, ook prijs voor Miedema

Reacties

Kevin De Bruyne en Vivianne Miedema zijn door de bezoekers van de BBC-website uitgeroepen tot Speler van het Seizoen in Engeland. Vooral de uitverkiezing van de Belgische spelmaker van Manchester City is opmerkelijk.

De Bruyne wél de beste in BBC-verkiezing, ook prijs voor Miedema
© Pro Shots

Onlangs koos de Britse pers immers nog voor Liverpool-aanvoerder Jordan Henderson als Speler van het Jaar, terwijl dat volgens velen dus De Bruyne had moeten zijn. Dat blijkt wel uit de verkiezing die de BBC deze woensdag hield. Hoewel Liverpool voor het eerst sinds 1990 kampioen werd, ging 45 procent van de stemmen naar De Bruyne. Henderson werd tweede met 27 procent, voor Liverpool-aanvaller Sadio Mané (11%) en Virgil van Dijk (9%).

Over Miedema bestond minder twijfel. De spits van Arsenal, topscorer van de afgebroken competitie met zestien goals, was eerder al Speler van het Jaar bij de Britse pers en troefde Bethany England van kampioen Chelsea nu opnieuw af met 67 om 28 procent. Liverpool-manager Jürgen Klopp werd Manager van het Seizoen, Liverpool-back Trent Alexander-Arnold het Talent van het Seizoen en Southampton-spits Danny Ings de Verrassing van het Seizoen.

Voorproefje
De verkiezing van de BBC is een voorproefje op uit de uitreiking van de PFA Player Awards. De jaarlijkse verkiezing van de Engelse spelersvakbond staat het hoogst in aanzien. Vorig jaar won Van Dijk die prijs in het seizoen dat hij de Champions League won met Liverpool en kreeg Miedema die prestigieuze onderscheiding bij de vrouwen nadat ze kampioen was geworden met Arsenal en topscorer met 22 doelpunten.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Kevin De Bruyne was zonder twijfel de beste van de Premier League'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Liverpool
Meer over Liverpool
Meer Manchester City
Meer over Manchester City
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.