Henderson klopt De Bruyne, Rashford en Van Dijk en is Speler van het Jaar

Reacties

De Engelse sportpers heeft Jordan Henderson vrijdag uitgeroepen tot Speler van het Jaar in de Premier League. De Liverpool-captain kreeg de voorkeur boven Kevin De Bruyne, Marcus Rashford, Virgil van Dijk en Sadio Mané.

Henderson klopt De Bruyne, Rashford en Van Dijk en is Speler van het Jaar
© Pro Shots

Henderson (30) is een onomstreden kracht in het Liverpool dat voor het eerst in dertig jaar kampioen van Engeland werd. De ex-speler van Sunderland miste de laatste drie duels van Liverpool vanwege een blessure, maar op dat moment had hij al voldoende indruk gemaakt voor de uitverkiezing.

'Je hoeft maar naar te kijken naar de laatste winnaars om te weten hoe prestigieus deze prijs is', aldus Henderson. 'Maar ik heb dit natuurlijk niet in mijn eentje gedaan. Veel dank gaat uit naar mijn teamgenoten.'

Ook buiten het veld imponeerde Henderson, als drijvende kracht van het in coronatijden gelanceerde #PlayersTogether-initiatief. Het komt erop neer dat er vanuit de spelers een fonds is opgezet voor de National Health Service (NHS), het openbare gezondheidszorgstelsel. Volgens Britse media komen daar vanuit de spelers enkele miljoenen euro's in terecht.

Henderson treedt in de voetsporen van Raheem Sterling. Van Dijk won vorig jaar de PFA-verkiezing, die van de Engelse spelersvakbond.

De laatste 10 winnaars:

Seizoen Winnaar
2010/11 Scott Parker (West Ham United)
2011/12 Robin van Persie (Arsenal)
2012/13 Gareth Bale (Tottenham Hotspur)
2013/14 Luis Suárez (Liverpool)
2014/15 Eden Hazard (Chelsea)
2015/16 Jamie Vardy (Leicester City)
2016/17 N'Golo Kanté (Chelsea)
2017/18 Mohamed Salah (Liverpool)
2018/19 Raheem Sterling (Manchester City)
2019/20 Jordan Henderson (Liverpool)

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Liverpool
Meer over Liverpool
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.